JOŠ JEDAN NAPAD NA SRBE NA KOSOVU I METOHIJI: Opljačkana kuća Staniše Stanojevića u Babinom Mostu! (FOTO)

D.Zečević

25. 06. 2021. u 12:25

KANCELARIJA za Kosovu i Metohiju opominje da se nastavljaju napadi na srpski narod koji živi na teritoriji Kosova i Metohije južno od Ibra.

ЈОШ ЈЕДАН НАПАД НА СРБЕ НА КОСОВУ И МЕТОХИЈИ: Опљачкана кућа Станише Станојевића у Бабином Мосту! (ФОТО)

Foto: D.Z.

Naime, iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju ističu da je u četvtrak opljačka porodična kuća Staniše Stanojevića, u srpskom selu Babin Most, u opštini Obilić, koje je nažalost poznato po najučestalijim napadima na Srbe.

- U ovoj kući živi šestočlana porodica, domaćin Staniša sa suprugom, ćerkom, dva sina i snajom. Oni su radili u polju kada se pljačka dogodila, a po povratku zatekli su premetačinu u kući i uočili da je ukradena određena količina novca - navode iz Kancelarije za Kosova i Metohiju i dodaju da je porodicca o ovom napadu obavestila kosovsku policiju ali da ne gaje nadu da će počinioci biti uhvaćeni, jer nemaju poverenja u tu instituciju.

- Najnoviji incident uneo je dodatni nemir u porodicu Stanojevića, ali i među srpsko stanovništvo u Babinom Mostu, posebno par dana pred obeležavanje Vidovdana - ističu iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju i podsećaju da je ovo 66. incident od početka ove godine koji se dogodio na Kosovu i Metohiji, a čija su meta Srbi, njihova imovina, crkve, domovi zdravlja, škole...

Kancelarija za Kosovo i Metohiju, kako se navodi u saopštenju za javnost, obavestiće o ovom incidentu međunarodne predstavnike i zahteva od nadležnih organa da hitno reaguju i počinioce ovog ali i svih ostalih nerasvetljenih incidenata izvedu pred lice pravde.

- Jasno je da se srpski narod južno od Ibra nalazi pod konstantnom represijom albanskih izgrednika zbog čega očekujemo od nadležnih institucija i međunarodne zajednice da se bez odlaganja zaustavi talas nasilja nad srpskim narodom i njihovom imovinom na Kosmetu i napadi na Srbe najozbiljnije shvate, kako bi se njihova bezbednost povećala - zaključuje se u saopštenju Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

PRVENČE MAMINO... Poslednja objava preminule voditeljke Bojane Janković