NAVALA NA TEHNIČKE FAKULTETE: Počelo prijavljivanje budućih brucoša

Lj.B.

23. 06. 2021. u 16:38

NA državnim univerzitetima u Srbiji počelo je prijavljivanje kandidata za upis na fakultete i trajaće do 26. juna. Prijave na većini fakulteta mogu da se podnesu elektronski, ali i u studentskim službama.

НАВАЛА НА ТЕХНИЧКЕ ФАКУЛТЕТЕ: Почело пријављивање будућих бруцоша

Foto: P. Milošević

Kao i prethodnih godina, najveće interesovanje vlada za Univerzitet univerzitet, a prijeve su juče mogle da se podnesu na Mašinskom, Elektrotehničkom, Pravnom, Veterinarskom fakultetu...

- Interesovanje za Mašinski fakultet je veliko. Prvog dana podnete su 374 prijave, što je za 30 više nego prvog dana prijavljivanja prošle godine - kaže nam dekan prof. dr Radivoje Mitrović.

Foto: P. Milošević

Slična situacija je i na Elektrotehničkom fakultetu koji će i ove, kao i prethodnih godina, prijemni ispit organizovati na Beogradskom sajmu. Time će biti ispoštovane mere zdravstvene zštite, ali i onemogućeno prepisivanje.

Osim na tehničkim fakultetima, navala je i na Medicinski fakultet, Pravni, FON, ali i na psihologiju na Filozofskom fakultetu, gde se prijavi i po nekoliko puta više kanidadata u odnosu na broj mesta.

NA BUDžETU 18.083 BRUCOŠA

Prema odluci Vlade Srbije, o trošku države školovaće se 18.083 brucoša. Na svim fakultema biće moguće upisati i studije o sopstvenom trošku.

I Filološki fakultet se sprema za prijem brucoša, a iz ove visokoškoslke ustanove poručuju svršenim srednjoškolcima da ne izbegavaju humanističke nauke jer one uče ljude da misle.

Inače, prijemni ispiti biće organizovani od 28. juna do 2. jula, u zavisnosti od fakulteta, a rezultati će biti objavljeni 5. jula. Oni koji nisu zadovoljni rezultatima mogu priložiti žalbu o kojoj se odlučuje u roku od 24 sata. Konačna rang-lista biće istaknuta najkasnije 12. jula, a od tada pa do 16. jula kanididati moraju da se upišu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)