STIŽE NAM NAJTOPLIJI DAN: Čekaju nas velike vrućine, meteorolog Todorović saopštio najnovije informacije

Novosti online

21. 06. 2021. u 22:09

NAJNOVIJA vremenska prognoza meteorologa Nedeljka Todorovića pokazuje da će najtopliji dan biti 24. jun, kao i da su temperature trenutno iznad proseka za ovo doba godine.

СТИЖЕ НАМ НАЈТОПЛИЈИ ДАН: Чекају нас велике врућине, метеоролог Тодоровић саопштио најновије информације

Foto: Printscreen/Pink

Todorović dodaje za TV Vesti kako će za vikend temperatura biti manja, ali da i dalje ostaje toplo vreme. Dodaje i da smo pre samo sedam dana imali smo svega 18 stepeni, zbog hladnog talasa, a onda kreće tropsko vreme u Srbiji.

PROGNOZA ZA SRBIJU

- Pik toplote će biti 24. juna, u petak bi već bio neki nagoveštaj promene, da stigne neki manje topao vazduh, neki vid osveženja. To bi se prvo primetilo na severu, a onda u subotu i nedelju i na jugu. Biće manje toplo za tri stepena. To je iznad proseka. U Beogradu bi za vikend temperatura bila oko 30 stepeni, što je za tri stepena više od proseka, ali to je leto - kaže Todorović, koji je istakao i kako dugo u istoriji nisu zabeležene ovako visoke temperature u junu.

ZONA NISKOG PRITISKA

Prošli ponedeljak je bilo 18 stepeni u većini mesta u Srbiji. To je bila epizoda hladnog vremena kod nas. To je bila zona niskog pritiska - dodaje Todorović za autorsku emisiju Srđana Predojevića na TV Vesti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)