SRPSKI TENKOVI GRME NA PEŠTERU: Prizori od kojih zastaje dah, nove zveri koje su stigle iz Rusije pokazale šta mogu (FOTO)

Novosti online

21. 06. 2021. u 17:39

PRIPADNICI bataljona Kopnene vojske opremljenog novouvedenim tenkovima T-72MS realizuju taktička uvežbavanja i vežbe sa bojevim gađanjem na poligonima „Pešter“ i „Pasuljanske livade“, u okviru združene vežbe „Munjeviti udar 2021“.

СРПСКИ ТЕНКОВИ ГРМЕ НА ПЕШТЕРУ: Призори од којих застаје дах, нове звери које су стигле из Русије показале шта могу (ФОТО)

Foto: Ministarstvo odbrane Republike Srbije

Tokom vežbovnih aktivnosti, tenkovske posade usavršavaju taktiku, radnje i postupke u izvođenju borbenih dejstava u napadu i odbrani, samostalno i u sadejstvu sa ostalim jedinicama Vojske Srbije, uz realizaciju gađanja iz tenkovskog topa i mitraljeza 7,62 i 12,7 milimetara. Učešćem na vežbi pripadnici jedinice stiču dragocena iskustva u izvođenju najkompleksnijih zadataka tenkovskih jedinica, ali i poverenje u pouzdanost i moć novog borbenog sredstva. 

Od uvođenja tenkova T-72MS u naoružanje Vojske Srbije pripadnici jedinice prolaze intenzivnu obuku, a kako je reč o vrsnim tenkistima, za kratko vreme su ovladali znanjima i veštinama u rukovanju novim tenkom, što pokazuju i na ovoj vežbi. Odlični rezultati gađanja najbolje govore o stepenu njihove obučenosti i vatrenoj moći tenkova T-72MS.

Opremanje Vojske Srbije tenkovima T-72MS plod je vojno-tehničke saradnje Republike Srbije i Ruske Federacije i njihovim uvođenjem u operativnu upotrebu unapređeni su kapaciteti i operativne sposobnosti Vojske Srbije u celini. Tenk je naoružan topom kalibra 125 mm sa borbenim kompletom od 42 projektila, mitraljezom PKT 7,62 mm sa borbenim kompletom od 2000 metaka i mitraljezom KORD 12,7 mm sa borbenim kompletom od 600 metaka.

Združenu taktičku vežbu sa bojevim gađanjem „Munjeviti udar 2021“, na osam lokacija širom Republike Srbije, izvode jedinice Kopnene vojske u sadejstvu sa Ratnim vazduhoplovstvom i PVO, 72. brigadom za specijalne operacije i 63. padobranskom brigadom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)