VAŽNO ZA SRBE KOJI PUTUJU U GRČKU: Evo koliko važi nova odluka za ulazak turista s antigenskim testom (FOTO)

Novosti online

18. 06. 2021. u 16:14

NAJAVLjENA je juče i doneta odluka grčkih vlasti o priznavanju antigenskog testa na ulasku u Grčku, te i ona u kojoj se navodi da deca do 12 godina ne moraju raditi nikakav test prilikom ulaska u zemlju, danas je ozvaničena objavom u Službenom glasniku Grčke.

ВАЖНО ЗА СРБЕ КОЈИ ПУТУЈУ У ГРЧКУ: Ево колико важи нова одлука за улазак туриста с антигенским тестом (ФОТО)

Foto M. Anđela

Vest da je odluka ozvaničena, sa korisnicima Fejsbuk grupe "Live from Grecce", podelila je Ivana Stanojević, administratorka stranice. Kako je navela, u ovom dokumentu stoji da je odluka doneta na period od 10 dana, odnodno, od 19 do 28. juna.

- Zvanično je izašla zajednička ministarska Odluka u kojoj se navodi da se priznaje antigenski test ne stariji od 48 sati i deca do 12 godina ne moraju raditi nikakav test.

Uključuje Srbiju, BiH, Crnu Goru i Severnu Makedoniju! I što je najvažnije - važi od sutra 19. juna u 6 časova do 28. juna u šest časova - stajalo je u objavi.

Ovakvo vremensko ograničenje posledica je praćenja situacije sa korona virusom u Grčkoj. Ako se povoljna epidemiološka situacija nastavi, nema sumnje da će se ovakav trend zadržati i dalje.

Foto: Printskrin Facebook

 

Podsetimo, na jučerašnjoj konferenciji za štampu, kako prenosi sajt Civilne zaštite Grčke, zamenik ministra civilne zaštite Nikos Hardalias je izjavio:

- Poboljšanje epidemioloških podataka, u kombinaciji sa tekućim programom vakcinacije, omogućava nam da nastavimo sa ukidanjem restriktivnih mera za ponovno pokretanje drugih aktivnosti.

Takođe je dodao da je jednoglasna odluka Odbora, koji se juče sastao, sledeća:

- Što se tiče opštih pravila ulaska u zemlju, da im se dozvoli ulazak sa negativnim brzim (antigenskim) testom iz zemalja sa zelene liste. Maloletna lica, uzrasta do 12 godina da mogu da uđu u zemlju, bez potrebe za testom, ukoliko dolaze iz zemalja koje se nalaze u zelenoj kategoriji.

Kako je na sajtu Vlade Republike Srbije objavljeno 16. juna, države članice Evropske unije (EU) odlučile su da Srbiju vrate na spisak epidemiološki bezbednih zemalja, čiji će građani moći da putuju u EU. Proširena lista bi trebalo da počne zvanično da se primenjuje od danas, navedeno je na sajtu.

Pored novog dokumenta, uz koji je dozvoljen ulazak u Grčku, i dalje ostaju aktuelna ostala dokumenta, kao i do sada.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)