OGROMNE GUŽVE ZA LIČNE KARTE I PASOŠE: Znatno povećan broj zahteva, nova odluka kako bi se smanjili redovi

Novosti online

17. 06. 2021. u 09:48

MINISTARSTVO unutrašnjih poslova ukazuje da je u prvoj polovini ovog meseca u odnosu na isti period 2019. godine, pre izbijanja pandemije Korona virusa, broj zahteva za izdavanje ličnih dokumenata, pasoša i ličnih karti građana veći za 40 odsto.

ОГРОМНЕ ГУЖВЕ ЗА ЛИЧНЕ КАРТЕ И ПАСОШЕ: Знатно повећан број захтева, нова одлука како би се смањили редови

Foto: Depositphotos

Od početka meseca u svim policijskim upravama i stanicama u Srbiji dnevno se podnosi u proseku oko 10.000 zahteva, a osim toga svakodnevno oko 8.500 građana dođe u policijsku stanicu da podigne lična dokumenta, pasoše i lične karte.

Samo tokom ponedeljka izdat je rekordni broj ličnih dokumenata, 9.139 pasoša i 3.164 ličnih karata.

Radi unapređenja rada i ubrzanja procesa, kako bi građanima omogućili da efikasnije dođu do ličnih dokumenata, povećan je broj šaltera sa 390 na 480, a u najopterećenijim policijskim stanicama produženo je i radno vreme.

Iz policije ističu da usled epidemiološke situacije, veliki broj građana nije pravovremeno produžio ili zamenio lična dokumenta, zbog čega je ove godine znatno povećan broj zahteva.

Ministarstvo unutrašnjih poslova preduzelo je sve mere kako bi efikasno odgovorilo na povećane zahteve građana i poziva ih da na vreme provere važnost svojih putnih isprava i ličnih dokumenata i pravovremeno podnesu zahtev za izdavanje novih, ne čekajući zadnji trenutak, pred istek dokumenta, da to učine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (6)

DAN ČISTE ENERGIJE: Obnovljiva energija je kamen temeljac za borbu protiv klimatskih promena