TERORISTI OVK ODSEKLI GLAVU MONAHU: Čak 22 godine bez kazne za zločin albanskih koljača (VIDEO)

D. Z.

15. 06. 2021. u 15:18

NI posle 22 godine od kidnapovanja i svirepog ubistva oca Haritona, monaha manastira Sveti Arhangeli kod Prizrena ne zna se ko su kidnaperi i ubice ovog monaha.

ТЕРОРИСТИ ОВК ОДСЕКЛИ ГЛАВУ МОНАХУ: Чак 22 године без казне за злочин албанских кољача (ВИДЕО)

Foto M. Nićiforović

Svedok otmice tog 15 juna 1999 godine, kako su tada prenosilo mediji na Kosovu i Metohiji, bio je nemački novinar koji je došao sa kontingentom KFOR-a a koji je snimio kada su pripadnci “OVK” zaustavili vozilo kojim je upravljao otac Hariton, ugurali ga u zadnji deo vozila i odvezli ga u nepoznatom pravcu.

Njegovo obezglavljeno telo pronađeno je godinu dana kasnije, avgusta 2000. godine na neobeleženom groblju u albanskom selu Tusus nedaleko od Prizrena dok se sumnja da je njegova glava bačena u neki bunar.

U izveštaju veštaka navedeno je da je pogubljen u mukama, odnosno da je glava monaha odsečenaa oštrim predmetom, da su mu polomnjeni kičma, više rebara, ruka...

O ocu Haritonu koji je zamonašen 1995. godine u manastiru Crna reka gde je i sahranjeno njegovo obezglavljeno telo ispevana je duhovna pesma, koja prema tvrdnjama vernika ima isceliteljske moći.

Osim spomenika u manastiru,ocu Haritonu čije je svetovno ime Radoslav Lukić podignuta je i crkva u selu Seoce nadomak Lukove banje kod Kuršumlije, gde je rođen 1960. godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista