"ZELENO SVETLO" ZA SVADBE I MATURE? Krizni štab zaseda danas, očekuje se popuštanje mera usled pada broja zaraženih

S. B. M.

14. 06. 2021. u 08:00

KORONA brojke u Srbiji nastavljaju da padaju, a danas bi trebalo da bude održana i sednica Kriznog štaba na kojoj se očekuje da se donese odluka o dodatnom popuštanju mera.

ЗЕЛЕНО СВЕТЛО ЗА СВАДБЕ И МАТУРЕ? Кризни штаб заседа данас, очекује се попуштање мера услед пада броја заражених

Foto Tanjug

Da li će biti dozvoljena organizacija matura, svadbi i drugih proslava i okupljanja, uz određene epidemiološke mere, znaće se pošto epidemiolozi usaglase svoje stavove.

Prema poslednjim podacima, u protekla 24 sata potvrđeno je 138 novih slučajeva korona virusa od 6.459 testiranih uzoraka. Umrle su još četiri osobe. U bolnicama je 479 pacijenata zaraženih virusom, a na respiratorima je njih 23. Najviše novozaraženih je u Beogradu - 20, a slede Smederevo, gde ima sedam novih slučajeva, i Novi Sad i Čačak sa po šest novoinficiranih. U Loznici je potvrđeno pet novih slučajeva.

Sednica Kriznog štaba biće održana danas u Vladi Srbije, a zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić juče je pripremio nekoliko zahteva koje je uputio Kriznom štabu u vezi sa popuštanjem mera. Traži da se produži radno vreme ugostiteljskim objektima do jedan sat posle ponoći, da se dozvoli muzika do 24 sata, kao i da se dozvole izvođenje nastave u prirodi i proslave matura, uz poštovanje svih protokola.

- Očekujemo da se donese odluka da se od 21. juna u Beogradu, kao i u drugim lokalnim samoupravama u kojima je vakcinisano više od 50 odsto ljudi, omogući održavanje kongresa, koncerata, svadbi, javnih događaja koji do sada nisu mogli da se održavaju, takođe uz poštovanje propisanih mera. Gradski zavod za javno zdravlje u dogovoru sa Gradom Beogradom, Novim Sadom i ivent industrijom propisao je mere za svaki od odvih događaja - kazao je zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

VAKCINISANI

PREMA poslednjim podacima, u Srbiji je dato ukupno 4.965.448 doza vakcina protiv virusa korona. Ukupan broj građana koji su primili prvu dozu je 2.659.836, a obe doze je primilo 2.305.612 osoba.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

ZABRANA BRAKA PRE PUNOLETSTVA: Menja se Porodični zakon, sud više ne može da odobri venčanje maloletnicima