KORONA PRESEK: Ovo su najnoviji podaci o epidemiološkoj situaciji u Srbiji

Novosti online

11. 06. 2021. u 15:04

KORONA virus je u poslednja 24 sata registrovan kod 172 osoba, od testiranih 9.895 pokazuje najnoviji korona presek.

КОРОНА ПРЕСЕК: Ово су најновији подаци о епидемиолошкој ситуацији у Србији

Foto: V.N.

Preminulo je 6 pacijenata.

U bolnicama na respiratorima sa nalazi 19 pacijenata.

Podsetimo, danas zaseda komisija Agencije za lekove i medicinska sredstva Srbije koja će odlučivati da li će se vakcina protiv korona virusa koristiti kod dece od 12 do 15 godina.

Državni sekretar Ministarstva zdravlja dr Mirsad Đerlek kaže da očekuje da će komisija dati pozitivnu ocenu, kao i da će se verovatno vakcina prvo preporučiti deci koja boluju od hroničnih bolesti. 

Tom priliko ukazao je da je naredni cilj da do jeseni bude 60-70 odsto vakcinisanih kako bismo imali i što mirniju jesen.

- Radi se o multisistemskoj bolesti koja zaista napada skoro sve organe i mi smo primetili da imamo veliki broj pacijenata u domovima zdravlja - objasnio je Đerlek.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

RED SUNCA, PA RED KIŠE: Evo kakvo nas vreme očekuje danas