DO KADA ĆE TRAJATI PLJUSKOVI I OLUJE? Najnovija vremenska prognoza Nedeljka Todorovića - upozorio građane na zračenje

Novosti online

10. 06. 2021. u 19:06

METEOROLOG Nedeljko Todorović gostujući u Beogradskoj hronici otkrio je kakva je najnovija vremenska prognoza za naredne dane, ali je pričao i o UV zračenju i čega sve treba da se čuvamo.

ДО КАДА ЋЕ ТРАЈАТИ ПЉУСКОВИ И ОЛУЈЕ? Најновија временска прогноза Недељка Тодоровића - упозорио грађане на зрачење

Foto: Printscreen/Windy

- Do ponedeljka kiša i grmljavina, blagi pad temperature u nedelju i ponedeljak u Beogradu. Ono što morate da znate kada je u pitanju sunčano vreme, ne znači da je UV zračenje visoko ako ima sunca. Prošle zime i prošlo leto UV zračenje bilo je vrlo slabo pa je bilo poželjno sunčati se da bi se stvorio D vitamin zbog imuniteta. Sunce još nije "proradilo" punim intenzitetom. Poslednjih dana UV zračenje skoro da se i ne menja. Međutim, to opet ne znači da treba ležati na suncu ceo dan jer je infracrvena komponenta opasna tokom dužeg vremenskog perioda - objasnio je Todorović.

Upozoravajuća vremenska prognoza RHMZ

RHMZ je izdao upozorenje na grmljavinu i pljuskove sa pojavom grada u Srbiji.

Kako navode, narednih sati biće jaki konvektivni razvoji na području Kučeva, planine Crni Vrh, između Kostolca i Požarevca, kao i na jugozapadu u oblasti Raške uslovljavaće mestimično pljuskove i grmljavinu sa pojavom grada kratkotrajno praćen i olujnim vetrom.

(Informer)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a