OGLASILA SE ADVOKATSKA KOMORA SRBIJE POVODOM ZAKONA O PARNIČNOM POSTUPKU: Sve što su tražili je prihvaćeno, ali većina advokata to ne zna

Novosti online

10. 06. 2021. u 11:44

POVODOM poziva advokatima „na proteste povodom ZPP-a“ upućenih preko društvenih mreža od strane advokata pojedinaca i pojedinih udruženja građana koja nisu povezana sa advokaturom, Upravni odbor Advokatske komore Srbije izdao je saopšštenje koje prenosimo u celosti.

ОГЛАСИЛА СЕ АДВОКАТСКА КОМОРА СРБИЈЕ ПОВОДОМ ЗАКОНА О ПАРНИЧНОМ ПОСТУПКУ: Све што су тражили је прихваћено, али већина адвоката то не зна

Foto M. Anđela

"Upravni odbor Advokatske komore Srbije ukazuje daje potpisivanjem Sporazuma između Advokatske komore Srbije i Ministarstva pravde od 04.06.2021.otklonjen razlog za organizovanje protesta i obesmišljen zahtev za povlačenje Nacrta zakona o izmenama i dopunama Zakona o parničnom postupku.

Ovim Sporazumom je konstantovano da Nacrt zakona o izmenama i dopunama Zakona o parničnom postupku neće ići u dalju proceduru i određuje se formiranjenov eRadn e grupa za izradu teksta Nacrta u kojoj će advokatura imati 50% članovačime jepotvrđeno da izmene i dopune Zakona neće biti donete bezkonsensuza sa advokaturom o svim ključnim pitanjima.

Pri ovak vom stanju stvari, Upravni odbor Advokatske komore Srbije smatra da organizovanje daljih protesta protiv spornog Nacrta nema više nikakve veze sa samim tekstom nacrta i borbom za prava građana,već su u funkciji borbe za vlast u komorskim organima. Upravni odbor Advokatske komore Srbije ocenjuje ovakvo ponašanje kao neodgovorno prema advokatima kojeima za cilj da advokaturisuzi polje delovanja, ukloni jeiz pregovaračkog procesa i uvede u obustavu rada. Advokatska komora Srbije ne osporava pravo na javno okupljanje i izražavanje mišljenja, ali ukazuje da stavovi i zahtevi izneti od strane neformalnih organizatora protesta nisu stavovi Komore.

Upravni odbor Advokatske komore Srbije poz iva advokate Srbije da pruže podršku Advokatskojkomori Srbije u njenim naporima da novonastalu situaciju reši u najboljem interesu advokature i građana Republike Srbijei saopštava daće o radu nove radne grupe i toku pregovora sa Ministarstvom pravde obaveštavati advokatsku i širu javnost."

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije