FRANCUSKA OTVORILA GRANICE ZA SRPSKE DRŽAVLJANE: Ovo su uslovi koje treba da ispune

Tanjug

09. 06. 2021. u 19:08

SPISKU zemalja u koje državljani Srbije mogu da uđu pod uslovom da su primili obe doze vakcine protiv korona virusa, koje je odobrila Evropska agencija za lekove, pridružila se i Francuska, objavljeno je danas na sajtu Ministarstva spoljnih poslova.

ФРАНЦУСКА ОТВОРИЛА ГРАНИЦЕ ЗА СРПСКЕ ДРЖАВЉАНЕ: Ово су услови које треба да испуне

Foto Y. Caradec

Kako se navodi na sajtu, državljani Srbije mogu da uđu u Francusku pod uslovom da su revakcinisani jednom od vakcina koje je odobrila Evropska agencija za lekove, najmanje dve nedelje pre putovanja u slučaju da su primili vakcine kompanija Fajzer, Moderna i AstraZeneka, odnosno četiri nedelje posle vakcinacije vakcinom Džonson i Džonson.

Uz to potreban je negativan PCR test ne stariji od 72 sata ili negativan antigenski test ne stariji od 48 sati.

Putnici koji nisu vakcinisani, odnosno revakcinisani jednom od vakcina odobrenih u EU, moraće uz negativan PCR ili antigenski test da prilože i jedan od sledećih dokaza: dokaz o regulisanom boravku u Francuskoj ili nekoj od zemalja EU, dokaz da su nosioci studentske ili vize za duži boravak ili dokaz da su zdravstveni radnici ili istraživači koji u Francusku dolaze radi obavljanja svoje profesije.

Među dokazima koje bi trebalo da prilože je da su zaposleni u sektoru transporta (pomorci, vozači kamiona), dokaz da su nosioci diplomatskih ili službenih pasoša, dokaz da njihovo putovanje podrazumeva tranzit preko jednog od aerodroma u Francuskoj do 24 časa.

Nevakcinisani putnici koji dolaze iz Srbije i drugih „narandžastih“ zemalja mogu biti podvrgnuti nasumičnom antigenskom testu pri ulasku u zemlju i biće im određena mera samoizolacije u trajanju od sedam dana, navodi se na sajtu Ministarstva spoljnih poslova.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NIKOLA JOKIĆ UŠAO U NBA ISTORIJU: Denver slavi, niko nikada kao Srbin!