KROZ PROGRAME 3,5 MILIONA EVRA: Evo ko sve može da računa na pomoć iz Nemačke

S. B.

07. 06. 2021. u 16:41

NEMAČKA nevladina organizacija "Help - Hilfe zur Selbsthilfe", uz pomoć nemačke vlade do kraja sledeće godine će sprovesti 3,35 miliona evra vredan program "Socio-ekonomsko osnaživanje Zapadnog Balkana".

КРОЗ ПРОГРАМЕ 3,5 МИЛИОНА ЕВРА: Ево ко све може да рачуна на помоћ из Немачке

Foto: Free Images Pixabay

Osnovni cilj je unapređenje socio-ekonomske stabilnosti regiona. Pomoći će stvaranje mehanizama i mreže za osnaživanje i socijalnu inkluziju marginlizovanih grupa uključujući i mere za oporavak privrede od posledica izazvanih kovid 19 krizom.

Podrška će biti obezbeđena socijalno ranjivim grupama žena, mladih, osoba sa invaliditetom, osuđenim i bivšim osuđenim licima koja su odslužila kaznu zatvora, kao i lokalnim zajednicama kroz ekonomsko osnaživanje, koje uključuje izgradnju ličnih i profesionalnih veština.

Očekuje se da će Help do kraja programa, na Zapadnom Balkanu podržati najmanje 470 mikro i malih biznisa. Najmanje 900 osoba će unaprediti svoje lične i profesionalne veštine.

Biće podržano 18 ustanova za izvršenje krivičnih sankcija, i realizovano najmanje 15 lokalnih inicijativa, kao i socijalna platforma operativna na regionalnom nivou.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NIKOLA JOKIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta su 142 NBA igrača uradila zbog njega