BANJE GRATIS ZA 15.500 PENZIONERA: Završen konkurs za besplatan oporavak starih u lečilištima u Srbiji

J. Ž. S.

07. 06. 2021. u 09:11

PRELIMINARNE liste penzionera koji ispunjavaju uslove za besplatan oporavak u nekoj od 24 banje u Srbiji biće objavljene 22. juna, a konačna 5. jula, kada se obrade eventualne uložene žalbe korisnika.

БАЊЕ ГРАТИС ЗА 15.500 ПЕНЗИОНЕРА: Завршен конкурс за бесплатан опоравак старих у лечилиштима у Србији

Foto Tanjug

Finansijskim planom Fonda PIO za ovu godinu odobren je novac za desetodnevni oporavak za one sa nižim penzijama i u te svrhe je izdvojeno 473,63 miliona dinara, što je 85 odsto od ukupnih sredstava koja su u 2021. godini planirana na ime društvenog standarda korisnika penzija. Pravo da se prijave imali su svi korisnici čija penzija iznosi do 29.378 dinara.

- Nakon obrade kompletnih podataka i objavljenih konačnih rang-lista znaće se i za koje ustanove su penzioneri najviše iskazali želju. Na osnovu podataka iz ranijih godina, pri izboru banja penzioneri su se najviše opredeljivali za Specijalne bolnice za rehabilitaciju Banja Koviljača, "Merkur" u Vrnjačkoj Banji, Banju Kanjiža, "Termal" u Vrdniku - kažu u Fondu PIO.

Prema najavama Fonda PIO u banje će biti upućeno oko 15.435 penzionera o trošku Fonda. Prošle godine je to pravo ostvarilo 14.229 korisnika.

Penzionerima će o trošku Fonda biti obezbeđeni prevoz, smeštaj i pun pansion, a obim terapija koji svaki korisnik mora da dobije biće preciziran ugovorom sa svakom banjom, kako je bilo i prethodnih godina.

Rehabilitacija je prilagođena potrebama penzionera u svakom pojedinačnom slučaju i obuhvata lekarski pregled, EKG, laboratorijske analize, specijalističke preglede i vizite odeljenjskih lekara, kao i najmanje tri vrste terapija u zavisnosti od ocene lekara i oblasti za koju je određena banja specijalizovana.

POŠTUJU MERE

Rehabilitacioni centri su u obavezi da se prilikom prijema i tokom boravka korisnika pridržavaju svih preporuka Kriznog štaba i drugih nadležnih organa. Ukoliko bude neophodno, biće eventualnih izmena u vezi sa odlaskom penzionera na besplatan oporavak.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije