SRPSKI PILOTI I RAKETAŠI U BUGARSKOJ: Dejstvovaće MiG-29, "Neva" i "Kub" - zajedničko bojevo gađanje na obali Crnog mora

Tanjug

05. 06. 2021. u 13:46

PRIPADNICI 250. raketne brigade za protivvazduhoplovna dejstva i 204. vazduhoplovne brigade, sa pripadnicima Oružanih snaga Bugarske, i ove godine realizuju zajedničko bojevo gađanje ciljeva u vazdušnom prostoru na poligonu "Šabla" u Republici Bugarskoj.

СРПСКИ ПИЛОТИ И РАКЕТАШИ У БУГАРСКОЈ: Дејствоваће МиГ-29, Нева и Куб - заједничко бојево гађање на обали Црног мора

Foto: EPA

Cilj 10-dnevnog uvežbavanja, na kome učestvuje oko 120 pripadnika Vojske Srbije, je podizanje nivoa sposobnosti jedinica Ratnog vazduhoplovstva i PVO za zaštitu vazdušnog prostora, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Na obali Crnog mora, pripadnici 250. raketne brigade izvršiće bojevo gađanje iz raketnih sistema "neva" i "kub", dok će pripadnici 204. vazduhoplovne brigade po ciljevima u vazdušnom prostoru dejstvovati iz aviona MiG-29.

Pripadnike Ratnog vazduhoplovstva i PVO u Bugarskoj je dočekala kiša i neuobičajeno hladno vreme za ovo doba godine, ali ih to nije sprečilo da već prvog dana, nakon dizanja zastava dveju zemalja, s kolegama započnu pripreme za predstojeće gađanje.

Foto: Ministarstvo odbrane Republike Srbije

PVO sistem Kub

Za pripadnike raketnih jedinica i lovačke avijacije bojevo gađanje, kada se borbene posluge i pojedinci nalaze u situacijama najsličnijim borbenim dejstvima, od neprocenjivog je značaja i predstavlja logičan nastavak obuke koja se realizuje u zemlji.

Pripadnici Ratnog vazduhoplovstva i PVO uspešno su na crnomorskom poligonu bugarske armije izvodili gađanja 2010, 2011, 2013, 2017. i 2019. godine, podseća se u saopštenju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

OGLASILO SE MINISTARSTVO PROSVETE: Poslat dopis svim školama, tiče se godišnjice masakra u OŠ Vladislav Ribnikar