STEFANOVIĆ ZAHVALAN VOJNIM LEKARIMA: Vakcinisano više od 20.000 vojnika

Novosti online

02. 06. 2021. u 15:48

POTPREDSEDNIK Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović rekao je, odgovarajući na pitanja novinara prilikom obilaska radova na izgradnji kovid bolnice u Novom Sadu, da je oko 20.000 pripadnika sistema odbrane vakcinisano prvom dozom, dok je oko 14.000 u potpunosti imunizovano.

СТЕФАНОВИЋ ЗАХВАЛАН ВОЈНИМ ЛЕКАРИМА: Вакцинисано више од 20.000 војника

Foto: Ministarstvo odbrane

– Želim da se zahvalim i ljudima iz naše Uprave za vojno zdravstvo, koji su uspeli da to sve postignu ogromnim radom, kao i njihovim kolegama iz civilnog zdravstva – istakao je Stefanović.

On je  dodao i da očekuje da će broj vakcinisanih nastaviti da raste i da će sistem odbrane pokazati ozbiljnost, te biti vodeći u pogledu odgovornosti.

– Više od 95 odsto vojnih lekara primilo je vakcine, čime su jasno pokazali koliko je imunizacija važna, a mi treba da pokažemo poverenje u te ljude koji nas leče. Ako su se oni kao najstručniji ljudi vakcinisali i ako se toliko trude i da razbiju sve te besmislene priče i mitove o vakcinama, treba da pokažemo da verujemo u njih, makar onoliko koliko im verujemo kada se razbolimo i dođemo da im tražimo  pomoć.  Da im pokažemo da im verujemo i da se vakcinišemo, baš kao što su to i oni učinili, i da ne čekamo da se razbolimo – rekao je Stefanović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

U NEDELJU SNEG: Evo u kojim delovima Srbije će drugog dana vikenda pasti 20 centimetara snežnog pokrivača