OSTAVKE U UNS: Članovi napuštaju novinarsko udruženje posle izbora

Tanjug

01. 06. 2021. u 16:50

DVA dana po izboru novog rukovodstva, Udruženje novinara Srbije ostalo je i bez predsednice Društva novinara Vojvodine i predstavnika u Upravi i Sudu časti. Ugledni novinari Eržika Pap Reljin, Novica Savić i Vesna Kostić podneli su ostavke

ОСТАВКЕ У УНС: Чланови напуштају новинарско удружење после избора

Foto: Arhiva VN

Kako su potvrdili Tanjugu, novinar Zoran Šaponjić istupio je iz članstva u UNS-u, a predsednica Društva novinara Vojvodine, Eržika Pap Reljin, osim ostavke, zatražila je i istupanje iz člastva u tom UNS-ovom ogranku.

Novinarka Vesna Kostić, koja je na Skupštini izabrana u Sud časti najstarijeg esnafskog udruženja u Srbiji, zahvalila se na Tviteru svim kolegama koji su za nju glasali.

- S obzirom na rezultat izbora za predsednika (koji podrazumeva ostanak sekretara) moram podneti ostavku, jer ne želim da sarađujem sa lopovima i da pod stare dane prljam svoju novinarsku reputaciju - navela je Kostić.

Podnoseći ostavku u Upravi UNS-a, Novica Savić, novinar RTS iz Požarevca, u obrazloženju u koje je Tanjug imao uvid, kazao je da bi ga bilo sramota da u takvoj Upravi ostane i zapitao se koga bi predstavljao kad je za to telo glasalo manje od četvrtine delegata na Skupštini UNS-a, što se nikada pre nije dogodilo.

Izbori za rukovodstvo UNS-a održani su u subotu. Za novog predsednika izabran je Živojin Rakočević. Skupštini je prisustvovalo oko 600 delegata, a glasovi za članove Uprave su bili nevažeći, jer se u kutiji našlo dva listića više. Dan kasnije, u ponovljenom glasanju, izabrana je Uprava glasovima oko 140 delegata.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AMERIČKA LJUBAV PREMA GENOCIDU: CIA čuvala Hitlerove verne sledbenike, sad Vašington lobira za rezoluciju o Srebrenici