ADVOKATI NASTAVLJAJU PREGOVORE O ZPP SA MINISTARSTVOM: Izmene vezane za parnični postupak braniocima neprihvatljive

V. C. S.

30. 05. 2021. u 13:20

ADVOKATI ne prihvataju predložene izmene Zakona o parničnom postupku, ali pristaju na dalje pregovore sa Ministarstvom pravde, saopštio je predsednik Advokatske komore Srbije Viktor Gostiljac, pozivajući se na odluku Upravnog odbora AKS, donetu tokom vikenda.

АДВОКАТИ НАСТАВЉАЈУ ПРЕГОВОРЕ О ЗПП СА МИНИСТАРСТВОМ: Измене везане за парнични поступак браниоцима неприхватљиве

Foto M. Anđela

AKS se protivi da Nacrt zakona o izmenama i dopunama ZPP uđe u dalju skupštinsku proceduru jer, kako je rečeno, sadrži veliki broj odredbi "eksperimentalnog karaktera koje na najdrastičniji način onemogućavaju sudsku zaštitu građana u ostvarivanju Ustavom zajemčenih prava, a advokaturi nameću rešenja koja joj ne ostavljaju izbor u pogledu njene reakcije".

Ipak, UO AKS je odlučio da prihvati poziv Ministarstva pravde i otpočne pregovore, shodno stavu tog resora da će konsultacije trajati do postizanja konsenzusa sa advokaturom. AKS će na pregovorima zastupati predsednik Viktor Gostiljac i predsednici svih advokatskih komora u sastavu AKS. U slučaju neuspeha, UO AKS će preduzeti dalje mere koje uključuju i obustavu rada kao krajnje sredstvo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije