SASTANAK POVODOM GODIŠNJICE: Selaković - Istorijsko prijateljstvo Srbije i Meksika

Tanjug

31. 05. 2021. u 18:26

MINISTAR spoljnih poslova Republike Srbije Nikola Selaković razgovarao je danas putem video-linka sa ministrom inostranih poslova Sjedinjenih Država Meksika, Marselom Ebrarom Kasaubonom, povodom 75. godišnjice uspostavljanja diplomatskih odnosa dveju zemalja.

САСТАНАК ПОВОДОМ ГОДИШЊИЦЕ: Селаковић - Историјско пријатељство Србије и Мексика

Foto P. Milošević

Selaković je podvukao da su odnosi dve zemlje tradicionalno prijateljski, utemeljeni na međusobnom razumevanju, uvažavanju i podršci, ističe se u saopštenju Ministarstvu spoljnih poslova.

Šef srpske diplomatije poručio je da je naša zemlja zainteresovana za intenziviranje političkog dijaloga na visokom i najvišem nivou sa Meksikom i ovom prilikom uputio je poziv svom kolegi da poseti Srbiju.

On je posebnu zahvalnost izrazio na principijelnoj poziciji Meksika po pitanju Kosova i Metohije.

Najiskrenije se nadamo da ćemo i u budućnosti uživati podršku Meksika nepovredivosti teritorijalne celovitosti Srbije, istakao je Selaković i dodao da naša zemlja posebno računa na podršku Meksika tokom njegovog mandata nestalne članice SB UN (2021-2022).

Selaković je ukazao da je Srbija zainteresovana za jačanje trgovinske i investicione saradnje sa Meksikom, posebno izdvojivši oblast namenske industrije, farmaceutske industrije, IT, telekomunikacija, poljoprivrede, građevinarstva i energetike, dodaje se u saopštenju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije