JUN POČINJE SUTRA, LETO NI NA VIDIKU: Vremenska prognoza donosi pljuskove i oblake, evo do kada će trajati

Novosti online

31. 05. 2021. u 17:50

IAKO nam leto praktično "kuca na vrata", vremenska prognoza pokazuje da su meteorološki uslovi daleko od letnjih.

ЈУН ПОЧИЊЕ СУТРА, ЛЕТО НИ НА ВИДИКУ: Временска прогноза доноси пљускове и облаке, ево до када ће трајати

Foto: Depositphotos

Prema meteorološkim najavama, sve do polovine juna biće promenljivo oblačno, mestimično s kišom, pljuskovima i nestabilno vreme.

Naime, kako meteorolozi ističu, za sada nema uslova za neko dugotrajnije ili jače otopljenje, te se tek u drugoj polovini meseca može očekivati temperatura oko proseka.

- Do sredine ove sedmice očekuje se promenljivo oblačno vreme, uz smenu sunčevih intervala, ali će povremeno biti uslova za kišu i pljuskove sa grmljevinom. Temperatura koja se očekuje za polovinu sedmice biće ispod proseka za ovo doba godine, odnosno od 17 do 23 stepena - rekao je meteorolog Đorđe Đurić.

U četvrtak i petak očekuje se sunčano i toplije vreme uz temperature više od 25 stepeni koje su u skladu sa kalendarom, dok se za vikend ponovo očekuje nestabilnije vreme praćeno povremenim pljuskovima i grmljavinom.

On, ipak, napominje da to nije ništa neubičajeno za ovo doba godine imajući u vidu da su maj i jun inače u proseku nestabilni meseci, često i najkištovitiji.

Vremenska prognoza za kraj juna - kada stiže pravo leto?

Kako objašnjava meteorolog Marko Čubrilo, problem sa dužom stabilizacijom je to što već oko 6. juna postoji signal za razvijanje novog visinskog ciklona uz moguću konkretniju destabilizaciju atmosfere bez uslova za jače otopljenje.

Prema njegovim rečima u drugoj polovini juna ne bi trebalo očekivati velike vrućine, 32 i 33 stepena će biti na dan, dva, a, kako kaže, tek se u drugoj polovini jula očekuje temperatura oko proseka i sa sunčevim intervalima.

(Blic)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)