VRANE PONOVO NAPADAJU: Evo koliko su opasne i kako treba da se ponašate

Novosti online

31. 05. 2021. u 17:42

VRANE su opet počele da napadaju naše sugrađane, a Slobodan Knežević iz Društva za zaštitu i proučavanje ptica Srbije navodi da u tim situacijama treba ostati miran...

ВРАНЕ ПОНОВО НАПАДАЈУ: Ево колико су опасне и како треба да се понашате

Foto: Depositphotos

Vrane napadaju kada su gladne i kada ste u blizini njihovog gnezda, a njihovo agresivnije ponašanje trajaće do kraja juna.

- Dok ptići uče da lete, često ispadnu iz gnezda i upravo zbog toga su vrane sklone da napadaju kako pse i mačke, tako i ljude koji se nalaze blizini njihovih mladunaca. Vrane smatraju da su im ptići u opasnosti i zbog toga napadaju prolaznike - kaže Knežević i napominje da sugrađani treba da obrate pažnju na parkove, jer se vrane najčešće gnezde na visokom drveću.

Rešenje je, prema njegovim rečima, vraćanje ptića u gnezdo, ukoiko je to izvodljivo ili na drvo odakle je mladunče palo. U tom slučaju roditelji će biti manje agresivni prema prolaznicima.

- Mi smo prestali da posmatramo naše okruženje, a ptica uvek upozorava ljude, grakće, leti u njihovoj blizini. Ako znate za takvo mesto gde ima gnezda, ponesite kišobran, i stavite kapu, nemojte da provocirate pticu, uvek se odaljite od mesta - ističe on.

(Alo)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)