ŠIRENJE DIGITALIZACIJE: Izdavanje digitalnog zelenog sertifikata na šalterima pošta Srbije

Tanjug

31. 05. 2021. u 17:27

GRAĐANI Srbije od danas na aerodromu "Nikola Tesla" u Beogradu, u pošti na Terminalu 1 u prizemlju, mogu da dobiju Digitalni zeleni sertifikat, dok će na šalterima još 200 pošta širom zemlje ova usluga biti dostupna od srede, 2. juna.

ШИРЕЊЕ ДИГИТАЛИЗАЦИЈЕ: Издавање дигиталног зеленог сертификата на шалтерима пошта Србије

Foto: Novosti arhiva

Za dobijanje sertifikata potreban je važeći pasoš, a ceo proces - od podnošenja zahteva do izdavanja dokumenta, traje svega nekoliko minuta i besplatan je za građane, saopštila je Pošta Srbije.

 - Izdavanjem Digitalnog zelenog sertifikata Pošta Srbije nastavlja realizaciju svojih ključnih ciljeva, a to su podizanje kvaliteta i širenje usluga i uključivanje u proces digitalizacije. Uz veliku podršku premijerke Ane Brnabić, Pošta intenzivno sarađuje sa Kancelarijom za informacione tehnologije i elektronsku upravu na razvoju novih digitalnih servisa sa ciljem da zauzme lidersku poziciju u regionu - rekao je v.d. direktora JP Pošta Srbije Zoran Đorđević.

Proveru rada sistema izvršio je direktor Ðorđević, koji je danas obišao šalter pošte na aerodromu "Nikola Tesla" uoči svog puta u Sankt Peterburg, gde će učestvovati na jednom od najznačajnijih i najvećih svetskih ekonomskih foruma.

Đorđević je rekao da se na ovaj način pokazuje sinergija između "Pošta Srbije" i Kancelarije za informacione tehnologije i elektronsku upravu, a sve sa ciljem da se čini dobro za građane naše zemlje.

 - Sve što radimo po planu digitalizacije i ono što u tom smislu radi premijerka Ana Brnabić pokazuje da su nam na prvom mestu naši građani i sa time ćemo nastaviti i ubuduće", istakao je Đorđević. On je sertifikat izvadio u prisustvu direktora Kancelarije za informacione tehnologije i elektronsku upravu Mihaila Jovanovića.

Jovanović je izrazio zadovoljstvo što je "Pošta Srbije", kako je istakao, pokazala veliku spremnost da se građanima omogući ova usluga.

 - Od ideje do realizacije ove elektronske usluge nije prošlo više od pet dana i verujem da je ovo znak da će ''Pošta Srbije'' u narednom periodu spremiti mnogo novih usluga za građane Srbije - rekao je Jovanović.

Digitalni zeleni sertifikat je potvrda o izvršenoj vakcinaciji protiv kovida 19, rezultatima testiranja na zaraznu bolest SARS-CoV-2 i oporavku od bolesti kovid 19.

Spisak pošta u kojima je omogućeno izdavanje Digitalnog zelenog sertifikata dostupan je na sajtu Pošte Srbije, na linku https://www.posta.rs/DocumentViewer.aspx?IdDokument=1787&Dokument=spisak-posta-digitalni-sertifikat-cir.pdf

Pored ove usluge, u Pošti na aerodromu naši i strani državljani mogu da pribave polisu zdravstvenog osiguranja i iskoriste ostale usluge iz ponude Pošte Srbije, navedeno je u saopštenju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna