POČELA SEDNICA KRIZNOG ŠTABA: Da li nas očekuje novo popuštanje mera?

Novosti online

31. 05. 2021. u 14:06

NA SEDNICI Kriznog štaba će se analizirati trenutna epidemiološka situacija u Srbiji, a s obzirom na to da su brojke iz dana u dan sve bolje, moguće je da Krizni štab ublaži postojeće mere.

ПОЧЕЛА СЕДНИЦА КРИЗНОГ ШТАБА: Да ли нас очекује ново попуштање мера?

Foto: I.K.

Predrag Kon najavio popuštanje mera

Član Kriznog štaba za borbu protiv korona virusa epidemiolog dr Predrag Kon rekao je danas da se nalazimo u stabilnijoj epidemiološkoj situaciji, ali da je činjenica da je virus i dalje sa nama.

Uoči današnje sednice Kriznog štaba dr Kon je istakao da će biti popuštanja mera ukoliko se nastavi ovakva situacija. 

- Svi pokazatelji su tu, jasno je da nekog popuštanja mora biti i nadalje će biti ako se nastavi ovakva situacija odnosno poboljšanje. Sada smo u stabilnijoj situaciji činjenica je da je korona virus još sa nama i da se pomerio ka mlađem uzrastu, dok se u ukupnoj populaciji broj zaraženih korona virusom smanjuje. Taj dodatni oprez koji se može meriti još nedeljama da nam se ne bi desilo iznenađenje, ne kakva smo imali, ali nikakva iznenađenja nisu potrebna - rekao je dr Kon.

Goran Vesić: Tražiću produženje radnog vremena ugostiteljskih objekata

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić najavio je da će na današnjoj sednici Kriznog štaba tražiti popuštanje mera, odnosno produženje radnog vremena ugostiteljskih objekata u gradovima u kojima je više od 50 odsto vakcinisanih.

Podsetimo, juče je od u Srbiji registrovano još 178 novozaraženih korona virusom, od testiranih 6679 ljudi.

U bolnicama u Srbiji je zbog korona virusa trenutno hospitalizovano 702 pacijenta, od kojih 56 diše pomoću respiartora.

Od početka epidemije do danas registrovano je ukupno 712.224 potvrđenih slučajeva covid 19 infekcije. Testirano je ukupno 4.144.092 osoba, a kovid nam je uzeo 6.854 života.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Donorstvo je herojstvo