SUTRA NA SNAZI ŽUTI METEOALARM: Vremenska prognoza za naredne dane - stižu na pljuskovi i grmljavina

Novosti online

30. 05. 2021. u 13:38

NAKON lepih dana, vremenske prilike ponovo će se pogoršati već sutra. I dok je danas pod žutim meteoalarmom samo Vojvodina, gde se očekuje grmljavina, od sutra će ovo stanje da važi za celu Srbiju.

СУТРА НА СНАЗИ ЖУТИ МЕТЕОАЛАРМ: Временска прогноза за наредне дане - стижу на пљускови и грмљавина

Foto: Depositphotos

U svim delovima zemlje sutra se očekuje grmljavina, dok su padavine moguće u Banatu, Šumadiji, Pomoravlju, istočnoj, jugoistočnoj i jugozapadnoj Srbiji, kao i na Kosovu i Metohiji.

Slična situacija očekuje se i u utorak, kada će se Srbija ponovo žuteti, sa najavljenom grmljavinom, ali bez padavina.

Najavljena lokalna grmljavina može da bude sa ili bez padavina, a u krajevima u kojim se očekuju padavine moguć je pljusak ili jaka kiša, sa količinom padavina od oko 10 litara po metru kvadratnom ili više i to u periodu do tri sata.

Foto: Printscreen

Kada je na snazi žuti meteoalarm, vreme može potencijalno da bude opasno. Vremenske pojave koje su prognozirane nisu neuobičajene, ali je potreban oprez ukoliko planirate aktivnosti koje su izložene meteorološkom riziku. Za svaki slučaj, potrebno je da se informišete o očekivanim meteorološkim ulovima i da ne preduzimate nepotrebne rizike.

Sutra će u Srbiji biti umereno i potpuno oblačno, sveže, mestimično sa kišom ili kratkotrajnim pljuskom koji će ponegde biti praćen grmljavinom. Na visokim planinama kratkotrajno će padati slab sneg.

Jutarnja temperatura kretaće se od osam do 12, a najviša dnevna od 15 do 20 stepeni, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

U Beogradu će biti umereno i potpuno oblačno, sveže, povremeno sa kišom ili kratkotrajnim pljuskom, uz mogućnost grmljavine.

Jutarnja temperatura biće oko 10 stepeni, najviša dnevna oko 17.

Kišno vreme sa grmljavinom trajaće do srede, kada će biti sunčano, ali već krajem nedelje ponovo se vraća kiša i grmljavina.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

NAGLE PROMENE OSIM BILJAKA POREMETILE I LJUDE: Od vremena sam i psihički uzdrmana i nije lepo uopšte...