VREMENSKA PROGNOZA DONOSI ŠOK: Leto nije ni na vidiku - Čeka nas osetan pad temperatura!

Novosti online

29. 05. 2021. u 17:16

MARKO Čubrilo najavio je sveže i nestabilno vreme za sledeću nedelju, a prema njegovim rečima, toplijih dana nema ni na vidiku do polovine juna.

ВРЕМЕНСКА ПРОГНОЗА ДОНОСИ ШОК: Лето није ни на видику - Чека нас осетан пад температура!

Foto: P. Milošević

- U nedelju oblačno i još malo hladnije u odnosu na subotu. Pretežno oblačno uz kišu bi trebalo biti na jugu i jugoistoku Srbije. Danas i sutra vetrovito uz umeren i povremeno i pojačan severozapadni vetar. Danas dnevni maksimum uglavnom do 22, a u nedelju od 12 do 20 stepeni - navodi Čubrilo.

Početkom nedelje vremenske prilike nad našim delom Evrope prema njegovim rečima biće pod uticajem visinskog ciklona sa centrom nad istokom kontinenta dok će sa severa i dalje strujati relativno hladan vazduh.

- Nad središnjim, a posebno istočnim predelima do srede pretežno oblačno i relativno hladno uz čestu pojavu kiše i lokalnih pljuskova koji ponegde mogu biti i jaki uz ređu pojavu sitne tuče/grada. Nad zapadnim i južnim predelima regiona znatno manje oblaka uz više sunčanih intervala i uglavnom bez padavina - navodi meteorolog i dodaje da količina padavina uglavnom neće biti visoka.

U ponedeljak kad će maksimumi nad velikom delom regiona ostati ispod 15 stepeni Celzijusa. Posledica toga može biti i sneg u delovima Srbije koji se nalaze iznad 1.000 metara nadmorske visine.

Nešto toplije vreme se očekuje od srede.

- Uz sve više sunca i sve manje pljuskova temperature će biti u postepenom porastu i do petka bi maksimumi dostizali i oko 25 stepeni Celzijusa. Oko 7. juna bi moglo biti još malo toplije uz maksimume od oko 30 stepeni dok je zatim moguće osveženje uz grmljavinske pljuskove - navodi Čubrilo.

Za sada nema uslova za neko dugotrajnije ili jače otopljenje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)