DO PASOŠA ZA 48 SATI: Pored doplate, potrebno je da ispunjavate i ove uslove

Novosti onlajn

27. 05. 2021. u 19:07

NAČELNICA odeljenja za upravne poslove MUP-a Srbije Valentina Vulić rekla je da putna isprava može hitno da bude izdata ukoliko postoji dokaz da je to neophodno – hitno lečenje, hitan službeni put. Kao hitan rok vodi se 48 sati.

ДО ПАСОША ЗА 48 САТИ: Поред доплате, потребно је да испуњавате и ове услове

Foto: Zoran Jovanović Mačak

Takođe, prema njenim rečima, i oni koji nemaju dokaz mogu u hitnom roku da dobiju novi pasoš, uz doplatu od 5.000 dinara za hitno izdavanje.

U redovnoj proceduri građani plaćaju 3.600 dinara za izdavanje novog pasoša.

Navodi da je trenutno izuzetno povećan obim posla za izdavanje putnih isprava, s obzirom na to da u medijima postoje informacije o otvaranju granica.

Vulićeva ukazuje da MUP uspeva da izda sve putne isprave u roku od sedam do deset dana.

- Moguće je zakazivanje preko E-uprave, 30 dana unapred, ali i svaka stranka koja lično dođe, obaviće posao. Produžili smo radno vreme kako bi što više građana moglo da podnese zahtev - navodi načelnica odeljenja za upravne poslove MUP-a Srbije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

UJUTRO MRAZ, TOKOM DANA MOGUĆE PADAVINE: Detaljna vremenska prognoza za subotu, 20. april