ODLIČNE VESTI IZ NIŠA: Nova zgrada Univerzitetskog kliničkog centra više nije u kovid sistemu - otpuštena dva poslednja pacijenta

J. Ć.

26. 05. 2021. u 15:39

OD SREDE u novoj zgradi Univerzitetskog kliničkog centra Niš više nema pacijenata koji se leče od kovida.

ОДЛИЧНЕ ВЕСТИ ИЗ НИША: Нова зграда Универзитетског клиничког центра више није у ковид систему - отпуштена два последња пацијента

Foto: J. Ćosin

Prebacivanjem dva pacijenata na Kliniku za infektivne bolesti, otpušteni su i poslednji oboleli, a sve klinike, posle dezinfekcije, ponovo će početi sa primanjem ne-kovid pacijenata, saoštavaju iz Uprave te zdravstvene ustanove.

Trenutno je na Klinici za infektivne bolesti hospitalizovano 27 pacijenata, a ukoliko se nastavi trend smanjenja novozaraženih i broja hospitalizovanih i infektivna klinika će se vratiti lečenju ne-kovid pacijenata, dok će odeljenje ove organizacione jedinice biti u Kruševcu.

- U proteklih 440 dana od početka pandemije virusa korona do danas, u klinikama UKC Niš koje su lečile odrasle od kovida, pregledan je 27.731 pacijent, hospitalizovano je 10.500 obolelih, a od toga u jedinicama intenzivne nege bilo je smešteno njih 2.400 – kažu u UKC Niš.

Na Klinici za infektivne bolesti, kako dodaju, trenutno je zbog infekcije virusom korona smešteno 27 obolelih, a ukoliko brojevi novozaraženih nastave da padaju iz UKC najavljuju vraćanje i infektivne klinike u zelenu zonu.

Sve klinike koje se nalaze u novoj zgradi UKC-a, kako kažu iz Uprave, nakon dezinfekcije opreme i prostora, kao i kada se ispune potrebni higijensko-sanitarni uslovi, vratiće se aktivnostima kakve su imale pre izbijanja pandemije virusa korona.

- Klinike koje su do sada zbrinjavale Kovid pacijente detaljno sre čiste, dezinfikuju, sledi završna dezinfekcija opreme i prostora, nakon čega će se sve klinike vratiti normalnom radu – poručuju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024