IZGUBIO BITKU SA BOLEŠĆU: Preminuo Matija Božić (24) za čije lečenje je sakupljen novac

Novosti online

26. 05. 2021. u 09:44

MATIJA Božić (24), mladić je koji se od aprila 2019. godine, bori sa zloćudnim tumorom nosnica i sinusa, nažalost, napustio nas je juče, potvrđeno je u fondaciji Budi human.

ИЗГУБИО БИТКУ СА БОЛЕШЋУ: Преминуо Матија Божић (24) за чије лечење је сакупљен новац

Foto: Budihuman.rs

Matija je operisan dva puta u kratkom roku, međutim, ni posle druge operacije nije bilo pozitivnih promena. Nastavio je lečenje radioterapijom (četiri ciklusa), ali rezultati ni onda nisu bili dobri.

Od aprila 2019. se borio sa zloćudnim tumorom nosnica i sinusa.


Matija je živeo kao i svi mladi, vodio srećan i bezbrižan život sve do početka aprila 2019. godine. Tada su počeli prvi simptomi zbog kojih je upućen u Klinički Centar Vojvodine-klinika za ORL gde je po hitnom postupku i operisan aprila meseca 2019. godine.

Matija je otpušten sa dijagnozom zloćudnog tumora nosnica i sinusa. U postoperativnom toku su otkrivene recidivantne promene zbog kojih je upućen na VMA u Beogradu - klinika za ORL.

Ubrzo je ponovo operisan sa otkrivanjem osnovnog tumora sa recidivantnim promenama i progredijentnim tokom. Posle ove operacije nije bilo pozitivnih promena već naprotiv pojave invazivnih promena čitave regije nosa, sinusa i infiltrativne promene u predelu levog oka. Matija je dalje nastavio lečenje radioterapijom (četiri ciklusa), ali nažalost ni posle toga rezultati nisu bili dobri.

Konzilijarnim pregledom predložena je radikalna operacija uz mogućnost vađenja levog oka kao jedina opcija u našoj zemlji. Matijina jedina preostala nada bila je lečenje hemioterapijom, imunoterapijom i biološkom terapijom koje su iziskivale dosta materijalnih sredstava.


Sredstva su prikupljena, ali Matija je, nažalost, preminuo.

(Telegraf.rs)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

BORIŠA SIMANIĆ ŠOKIRAO SVE! Evo šta je izjavio reprezentativac koji je izgubio bubreg igrajući za Srbiju (VIDEO)