ZABRANJENI MOBILNI I IZLASCI IZ SALE: Prijemni ispiti odvijaće se pod strogim uslovima

Lj. B.

26. 05. 2021. u 12:21

PORED učenja i pripremegradiva za prijemni ispit, kako bi ga položili budući brucoši moraju poštovati i pravila polaganja prijemnog ispita.

ЗАБРАЊЕНИ МОБИЛНИ И ИЗЛАСЦИ ИЗ САЛЕ: Пријемни испити одвијаће се под строгим условима

Foto Z. Jovanović

Najstrože se kažnjava kašnjenje na prijemni -tako što kandidat neće imati priliku da polaže, ali ni da bude rangiran, bez obzira na to koliko bodova ima.

Da bi pristupio polaganju, kandidat kod sebe mora da ima ličnu kartu ili pasoš, jer da bi ih dežurni nastavnici pustili da polažu, mora se prvo ustanoviti njihov identitet, čemu i služi jedan od navedenih ličnih dokumenata.

Ono što je pored ličnog dokumenta potrebno da svaki kandidat ima kod sebe jeste listić sa prijavnim brojem koji se dobija na prijavljivanju za prijemni i plava hemijska olovka kojom će rešavati test.

Kandidat ne sme koristiti nikakva dodatna pomagala pri polaganju ispita - kao što su mobilni telefoni ili drugi slični uređaji. Na stolu kandidat može imati samo pribor koji se dobija od dežurnog osoblja a koji je potreban za polaganje ispita - što zavisi od fakulteta do fakulteta.

Naravno, nije dozvoljeno držanje hrane na stolu, razgovaranje sa drugim kandidatima, niti odlazak u toalet, dok će u posebnim slučajevima to biti dozvoljeno - uz pratnju nastavnika.

Sva pravila će se kandidatima blagovremeno predstaviti, pa je nakon toga zabranjeno komuniciranje i sa dežurnim nastavnikom.

Prema pravilima rešavanja prijemnog ispita - bodovi će se dobijati samo za pitanja na koja se zaokruži jedan odgovor, dok se na pojedinim fakultetima dodeljuju i negativni poeni ukoliko kandidat ispiše više odgovora, precrta nešto ili slično.

Prijemni ispit traje tri sata, a u prvih sat vremena nije dozvoljeno napuštanje prostorije u kojoj se polaže. Takođe, nije dozvoljeno napuštanje prostorije ni pola sata pre isticanja vremena predviđenog za polaganje.

Maksimalan broj bodova koji se može dobiti na polaganju prijemnog ispita je 60 bodova.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PUBLIKA JE OSTALA U ŠOKU: Ruski as je reagovao kao niko nikada posle poraza (VIDEO)