DORUČAK U VOJNOM INTERNATU: Ministar Stefanović obišao učenike Vojne gimnazije i Srednje stručne vojne škole

Novosti online

24. 05. 2021. u 10:29

POTPREDSEDNIK Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović obišao je danas učenike Vojne gimnazije i Srednje stručne vojne škole, kojima se pridružio i na doručku u vojnom internatu.

ДОРУЧАК У ВОЈНОМ ИНТЕРНАТУ: Министар Стефановић обишао ученике Војне гимназије и Средње стручне војне школе

Foto: Ministarstvo Odbrane

Ministar je razgovarao sa učenicima vojnih škola o uslovima njihovog školovanja, smeštaja i ishrane, ali i njihovim planovima za budućnost. Mladi, koji pohađaju ove škole, u razgovoru sa ministrom Stefanovićem većinom su izrazili interesovanje za poslove u našem Ratnom vazduhoplovstvu i protivvazduhoplovnoj odbrani, ali i u oblasti vojnog elektronskog inženjerstva.  

- Početak radne nedelje ne može početi lepše nego doručkom sa učenicima Vojne gimnazije i Srednje stručne vojne škole. Ova deca su naša budućnost i ponosan sam na njihovu neverovatnu snagu, energiju i, što je najvažnije, patriotizam- napisao je ministar na svom Fejsbuk nalogu.

Da podsetimo, pohađanje vojnih škola podrazumeva brojne prednosti, počev od besplatnih udžbenika preko besplatnog smeštaja i ishrane, do zagarantovanog posla po završetku školovanja. Na ovogodišnjem konkursu za Srednju stručnu vojnu školu konkurisalo je čak pet kandidata na jedno mesto, dok ih je za Vojnu gimnaziju bilo četiri, što dovoljno govori o interesovanju mladih.   

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

EVO KAKVO NAS VREME OČEKUJE ZA NADOLAZEĆE PRAZNIKE: Detaljna prognoza za prvu polovinu maja