Odloženo suđenje za pomor ribe u Ćehotini

Novosti Online/M.D.

četvrtak, 09. 07. 2020. u 19:46

Одложено суђење за помор рибе у Ћехотини

Foto: M.Drobnjak

U Osnovnovnom sudu Pljevlja u četvrtak je odloženo suđenje za ekološki incident, usled kojeg je, pre godinu dana, došlo do pomora ribe u reci Ćehotini
U Osnovnovnom sudu Pljevlja u četvrtak je odloženo suđenje za ekološki incident, usled kojeg je, pre godinu dana, došlo do pomora ribe u reci Ćehotini.

Zahtev za odlaganje ročišta ranije je podeneo advokat odbrane Goran Rodić.

Sudija Ljiljana Popović je saopštila da se advokat Goran Rodić podneskom obratio sudu sa zahtevom da se suđenje odloži. U zahtevu Rodić je naveo da imajući u vidu da pripada starosnoj grupi koja je u većem zdravstvenom riziku od epidemije, nije preporučljivo da boravi u zatvorenom prostoru gde boravi više osoba. Rodić je naveo da su kolege iz njegove kancelarije bile u kontaktu sa klijentima koji se nalaze u ZIKS-u i da pojava obolelih među službenicima ZIKS-a predstavlja zdravstveni dodatni rizik.

Na zakazano suđenje došli su optuženi Dragan Babić, Vladimir Šestović i Slavko Vukašinović.ODT u Pljevljima podneo je ranije optužni predlog protiv četvorice odgovornih u Termoelektrani Pljevlja, i EPCG kao pravnog subjekata, zbog ispuštanja otrovnih materija u reku Ćehotinu 4. jula 2019, što je po optužnici uzrokovalo uništenje ribljeg fonda u rekama Vezišnici i Ćehotini.

Nastavak suđenja je zakazan za 1.septembar.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije