U Pljevljima 23 NOVOOBOLELA od virusa korona

Novosti Online/M.D.

četvrtak, 09. 07. 2020. u 17:48

У Пљевљима 23 НОВООБОЛЕЛА од вируса корона

Foto: Opština Pljevlja

U Pljevljima je trenutno 23 obolelih od korona virusa, a za 65 osoba se čekaju rezultati Instituta za javno zdravlje, kazao je ministar zdravlja Kenan Hrapović
U PLjEVLjIMA je trenutno 23 obolelih od korona virusa, a za 65 osoba se čekaju rezultati Instituta za javno zdravlje, kazao je ministar zdravlja Kenan Hrapović.

On je sa članovima Nacoponalnog kordinacionog tela gradonačelnikom Podgorice Ivanom Vukovićem i direktorom Uprave policije Veselinom Veljovićem, prisustvovao u četvrtak Sednici Opštinskog štaba za zaštitu i spašavanje-Pljevlja.

Ministar zdravlja Kenan Hrapović istakao da pljevaljski zdravstveni sistem ima zadovoljavajuće kapacitete, a da je zdravstveno osoblje veoma posvećeno poslu ali je jedini recept za uspeh striktno poštovanje mera prevencije.

Ministar Hrapović je istakao da pljevaljski zdravstveni sistem ima zadovoljavajuće kapacitete, da bolnica raspolaže sa 15 kovid postelja za lakša stanja. Prema rečima Hrapovića trenutno u pljevaljskoj bolnici nije smešten nijedan oboleli od korona virusa, dodajući da je situacija ozbiljna i zahtevna, a da je zbog toga jedini recept za uspeh striktno poštovanje mera.

- Oni koji su ranije lečeni u pljevaljskoj bolnici zbog pogoršanja zdravstvenog stanja su transportovani u Opštu bolnicu Nikšić, njih osam, kao i u Klinički centar Crne Gore dvoje - kazao je u četvrtak u Pljevljima ministar zdravlja i potpredsednik Nacionalnog koordinacionog tela (NKT) Kenan Hrapović.

Istakao je da je važno raditi preventivno i proaktivno.

- Molio bih sve u Pljevljima da poštuju mere, jer jedino na taj način možemo da sprečimo lokalnu transmisiju, odnosno prenos virusa sa jedne osobe na drugu, a to je recept za uspeh - zaključio je Hrapović.

Predsednik Opštine Pljevlja, Igor Golubović, kazao je da je i današnji sastanak dokaz da se posvećeno radi na sprečavanju posledica koje se mogu desiti nekontrolisanim širenjem virusa.

- Upravo iz tog razloga imamo ovako česte posete kolega iz NKT-a i česte sednice Štaba za zaštitu i spašavanje. Na taj način pokazujemo da je potrebna odgovornost svih u rešavanju problema izazvanih korona virusom. Poštujući mere i preporuke NKT-a pokazujemo odgovornost prvo prema sebi samima, zatim prema svojim familijama, komšijama i uopšte prema društvu u kome živimo - rekao je Golubović.

Apelovao je na sve građane Pljevalja da veoma ozbiljno shvate situaciju, da shvate da se nalaze na ivici nekontrolisanog širenja virusa i da moraju biti odgovorni.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije