Noć uoči Vidovdana kuća Rakočevića u podgoričkom naselju Donji Kokoti našla se na udaru huligana, koji su je zasuli jajima, staklenim flašama i kamenicama. Usijane mlade glave, njih 15 do 20, sa majicama na kojima su bila istaknuta crnogorska obeležja u tom ludilu uzvikivali su- Srbe na vrbe! Idite u Srbiju, Ubiti Srbina! Jedan od huligana gađao je gornji sprat u kojoj stanuje Zlatko Rakočević, sa suprugom Jovanom i šestomesečnog bebom Julijanom.


-Iskoristili su momenat kada nisam bio kod kuće, jer sam pošao u Moraču da obiđem pčele. Međutim, put mi je preseo kad sam bio na Bioče kada mi je preko telefona supruga javila šta se desilo. Bio sam u šoku, jer takvu reakciju niko od nas nije mogao izazvati, kaže za Novosti Zlatko Rakočević, jedan od učesnika brojnih veličanstvenih litija u Podgorici.

O svemu je obaveštena policija, dok roditelji dece koji su osramotili svoje porodice traže oprost od ove čestite familije.

-Sve im opraštamo. Nikome ne želimo zlo, pa ni tim momcima. Dolaze njihovi roditelji da nam se izvinu. Svesni su greha koji su počinili njihovi naslednici. Nećemo ih krivično goniti, jer smatramo da nam je svima potrebna bratska sloga i ljubav, poručuje Zlatko Rakočević, čiji brat Živojin, novinar Politike, živi i radi na Kosovu i Metohiji.