Jezive scene u dvorištu porodice Rakočević u Kokotima: Komšije ih napale uz povike “Srbe na vrbe i smrt Srbima”! (FOTO)

NovostiOnline

nedelja, 28. 06. 2020. u 13:30

Језиве сцене у дворишту породице Ракочевић у Кокотима: Комшије их напале уз повике “Србе на врбе и смрт Србима”! (ФОТО)

Foto: Borba

Porodica Rakočević je podigla i prijavu protiv napadača.
NAporodicu Zlatka Rakočevića, člana Nove srpske demokratije, izvršen je napad u subotu, njihova kuća u Donjim Kokotima je gađana staklenim flašama, kamenjem i jajima, uz poklik „Srbe na vrbe“.


- Hvala mojim dobrim komšijama Miranovićima i Uskokovićima što su mi jajima i kamenjem gađali kuću dok mi je muž u Morači. To vam očigledno nije bilo dovoljno, pa ste i staklenom flašom gađali. Moje dobre komšije, hvala vam. Ja i moja beba Julijana koja za par dana puni 6 mjeseci, vam zahvaljujemo od srca i osjećamo se sigurno u svojoj kući i državi. Hvala vam što ste izvršili napad na nas uz posklike „Srbe na vrbe“ noseći zastave Crne Gore i razne gore navedene rekvizite.

Patriotski, nema što. Zahvaljuju vam se i moji svekar i svekrva od 80 i kusur godina koji su nalivali vrt, i koji su mogli biti povrijeđeni. Hvala vam„, objavila je na svom Fejsbuk profilu Jovana Rakočević.

Kako saznajemo, porodica Rakočević je podigla i prijavu protiv napadača.

U razgovoru sa novinarom portala IN4S, Jovana Rakočević je rekla da je automatski pozvala policiju, te da su bili korektnii odradili svoj posao.

- Deca i nekoliko odraslih momaka iz komšiluka su organizovano u majicama i sa zastavama s crnogorskim motivima maltene izvršili puč na našu kuću jer smo Srbi, rekla je Rakočević.

Ona je istakla da su otprilike pola sata pravili buku i pjevali i udarali palicama od kante, te da su imali improvizovane bubnjeve.

- Ja pošto sam bila sama u kući nisam ni skontala šta se dešava, čula sam, ali sam ignorisala, jer nije moje da se mešam u šta narod radi. Videlasam s prozora njih 15-ak ili 20-ak, ali ni na kraj pameti da su organizovani došli nas da maltretiraju! E kad su počeli da gađaju, zvala sam policiju. Šokirana sam„, kazala je ona.

Rakočević je dodala da im se nije, na sreću, ništa dogodilo ali sama pomisao, kako kaže, da se ovo desilo tu gde joj žive svekar i svekrva, kao i ona sa mužem i malim detetom je više nego poražavajuća.


- Važno je da je ovo iz mržnje urađeno, pevali su „Srbija nema izlaz na more“, „Ovo ovde je naše“, „Idite za Srbiju, Srbe na vrbe, smrt Srbima”, naglašava Rakočević.

Kako navodi, ona i njena porodica se javno deklarišu kao Srbi.

- Nemamo izgleda pravo ni da živimo. Do sad se nisam nešto previše eksponirala, išla sam na litije, idem u crkvu, ali verujte da od sad ću zaista da se borim za svoja prava, jer je ovo prevršilo svaku meru, zaključuje Jovana Rakočević.


(Borba)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (9)

Pravda je istina u akciji

28.06.2020. 16:24

@Čikiriz - Manji deo naroda, koji svakako nije zanemarljiv, zarazen je bogomrznjom i bratomrznjom u CG. Taj element srpskog mentaliteta (zanemarivanje, odnosno indolencija) upravo je bitan faktor oslonca srpskim neprijateljima. Potrebno je prekinuti sa tim, za svada. Kako kaze Kapetan Dragan, ako uhapse jednog Srbina, mi moramo pronaci nacin da uhapsimo barem dvojicu Hrvata. Analogno tome, za jednog Srbina barem petoricu Siptara, ili barem desetoricu Crnogoraca. Vucic NE SMIJE vise da se ponasa kao ...

криза идентитета

28.06.2020. 14:03

Значи, Мирановиће и Ускоковиће додати на листу.

gorcilo

28.06.2020. 15:24

Pa ko su Miranovići', Uskokovići. Molim nekog istoričara ko se bavi prezimenima da objasni poreklo tih prezimena...

Perap

28.06.2020. 17:53

@gorcilo - Jedan od Uskokovića se čvrsto drži svoje pozicije u Beogradu, iako je u penziji, i još vuče konce i pravi spletke, dok kad ide u posetu u CG okuplja milogorske pristalice i sa novcem dobijenim iz Beograda im pomaže.

Dada

28.06.2020. 15:32

Mislim da bi trebali da pocnemo,sve koji su na rukovodecim mestima u SRB a iz CG su za pocetak da smenjujemo,pa korak po korak. Mere reciproteta.

Mama

28.06.2020. 16:35

Jadni oni koji ne znaju a jos gore ne postuju svoj koren.Samo koren drzi orijasa a bez njega si tikva!