Večeras jedan od najačih udara na sveštenstvo u Crnoj Gori: Sveštenici hapšeni, pa pušteni, narod se okupljao da podrži parohe (VIDEO)

V.K./M.S.

21. 06. 2020. u 23:31

U međuvremenu su ispred zgrade Centra bezbednosti došle monahinje manastira Svetog apostola Luke u Župi nikšićko

Вечерас један од најачих удара на свештенство у Црној Гори: Свештеници хапшени, па пуштени, народ се окупљао да подржи парохе (ВИДЕО)
Ispred zgrade policije u Nikšiću okuplja se narod kako bi dao podršku svešteniku Miodragu Todoroviću koji je posle održane litije pozvan na informativni razgovor.

U međuvremenu su ispred zgrade Centra bezbednosti došle monahinje manastira Svetog apostola Luke u Župi nikšićkoj.

Večeras je crnogorska policija izvršila jednu od navećih pritisaka na sveštenstvo. U Beranam ej privedeno čak šest članova crkvene opđštine, a i u baru, Žabljaku, Bijelom Polju i Nikšiću.

Sveštenik iz Bijelog Polja Milosav Jovanović koji je pozvan u Centar bezbednosti posle odsluženog molebana i litije koja je održana uz poštovanje svih propisanih mera NKT, kako je zahtevao mitropolit Amfilohije,pušten je posle davanja izjave, saznaju Novosti.

Otac nikolaj, iguman manastira Zlateš u Tomaševu, moraće da da izjavu u Graničmoj policiji. On kao državljanin Srbije nije imao dozvolu boravka u Crnoj Gori, a prilikom kontrole nije imao lična dolumenta.

Sveštenik Todorovićje izašao malo pre ponoći iz policijske stanice u Nikšiću. Evo kako je dočekan i kakvu je poruku poslao.Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Miki-Zg

21.06.2020. 23:52

Ovaj tiranin će pohapsiti sve sveštenike Srpske pravoslavne crkve u C.G.? Gdje će s njima u logor ili onako na prijeki sud ?