PODGORICA POPUSTILA: U ponoć se otvaraju svi granični prelazi, pa čak i prema SRBIJI

Novosti online

nedelja, 31. 05. 2020. u 19:59

ПОДГОРИЦА ПОПУСТИЛА: У поноћ се отварају сви гранични прелази, па чак и према СРБИЈИ

Ranče, foto pvportal.me

Nacionalno koordinaciono telo za zarazne bolesti (NKT) odlučilo je da od od sutra, 1. juna, Crna Gora otvori sve putne granične prelaze prema susednim državama
Nacionalno koordinaciono telo za zarazne bolesti (NKT) odlučilo je da od od sutra, 1. juna, Crna Gora otvori sve putne granične prelaze prema susednim državama koji su bili zatvoreni u okviru mera protiv širenja korona virusa.

U saopštenju Nacionalnog koordinacionog tela za zarazne bolesti u Crnoj Gori navodi se da će u ponoć biti otvoreni granični prelazi koji su do sada bili zatvoreni.

Sa Republikom Srbijom:

Ranče - Jabuka, na putnom pravcu Pljevlja - Prijepolje;
Vuče – Godovo na putnom pravcu Rožaje - Tutin;
Čemerno na putnom pravcu Pljevlja - Priboj.

Sa Bosnom i Hercegovinom:

Šćepan Polje - Hum, na putnom pravcu Plužine - Foča;
Šula - Vitina, na putnom pravcu Pljevlja - Foča;
Sitnica - Zupci na putnom pravcu Herceg Novi - Trebinj;
Meteljka - Metaljka na putnom pravcu Pljevlja - Čajniče.

Ostaje privremeno zatvoren putni granični prijelaz Vraćenovići - Deleuša sa Bosnom i Hercegovinom na putnom pravcu Nikšić - Bileća koji je zatvoren 27. februara zbog gradnje granične infrastrukture.

Sa Republikom Hrvatskom:

Kobila - Vitaljina, na putnom pravcu Herceg Novi - Vitaljina - Dubrovnik.

Sa Republikom Albanijom:

Grnčar - Baškim, na putnom pravcu Plav - Skadar;
Sukobin - Murićan na putnom pravcu Ulcinj - Skadar.

- Na ovim putnim graničnim prelazima saobraćaj putnika i robe odvijaće se u skladu sa važećim merama NKT, dakle i sa merom donetom u četvrtak kojom je propisano da prilikom ulaska u Crnu Goru mera karantina ne propisuje građanima Crne Gore i strancima sa stalnim ili privremenim boravkom u Crnoj Gori koji ulaze iz država stope potvrđenih aktivnih slučajeva infekcije koronavirusom manjom od 25 slučajeva na 100.000 stanovnika sa liste Instituta za javno zdravlje kao i stranim državljanima koji su rezidenti država sa liste i ulaze iz država sa te liste - piše u saopštenju.

Komentari (7)

Gaga

31.05.2020. 22:24

Sracunali koliko ce biti na gubitku ovog leta .Sve jedno treba ih bojkotovati..Deset godina ne idem kod njih pa nemam nameru ni ubuduce.

Teča

01.06.2020. 17:36

@Gaga - Ne da nemas nameru, nwgo nemas para. Socijala pokriva samo Bezkintos u Grčkoj za 39.99€ za 10 dana sa uračunatim autobusom. Da se ne lazemo. Isao bi ti, kad bi mogao, ali ne mozeš. Za sirnu šašu, moze samo na srednji prst u Greece