Milov ćosavi ministar i udar Vučića i Putina na uspravni Montenegro

Milan BABOVIĆ

ponedeljak, 25. 05. 2020. u 07:30

Милов ћосави министар и удар Вучића и Путина на усправни Монтенегро
Sramno gostovanje crnogorskog ministra na državnoj televiziji
MILOV ministar opšte prakse, posle poduže pauze, pojavio se u petak na televiziji Crne Gore u emisiji "Živa istina". Brkove je obrijao, a posle njegovog gostovanja ćosava i gola je jedino podmukla namera da se za sve što se dešava u "vječnoj" okrivi Srbija, a pride i Rusija.

Reč je o Dragiši Burzanu, doktoru fizike, koji je svoje znanje, kroz razne državne sinekure ranih dvehiljaditih, primenjivao u fisiji "dva oka u glavi". Sledeći bajatu matricu optužio je Beograd, predsednika Vučića, ali i Moskvu da "stoje iza radikalnih snaga u Crnoj Gori i pokušaja destrukcije i bunta". Ovoj originalnoj tezi pridružio je i grotesknu zabrinutost da se time "negativno utiče na imidž Crne Gore u inostranstvu".

Potonji ambasador SCG u Londonu sve to izgovara dok se još prebrojavaju vreće sa kamare od 500 tona kokaina zaplenjenog u Hamburgu. I to na brodu u vlasništvu države, čiju reputaciju ruže Vučić i Putin. Burzanu smeta i izvešatavanje pojedinih medija sa litija. Valjda ih treba uređivati biber-sprejom u oči Veliše Kadića ili metkom u potiljak Duška Jovanovića.

Nadalje, gost crnogorskog Javnog servisa primećuje i da "SPC gaji narativ koji Crnogorce portretiše kao što su nacisti opisivali Jevreje". Poznati esesovac Joanikije je, dakle, samog sebe poslao u apsanu. Jer, kad je na slobodi, škodi ugledu Montenegra.

Burzan se, pak, za izgradnju ličnog imidža postarao mnogo pre. Tako je u vreme dok je bio potpredsednik Vlade Crne Gore omogućio prolaz za 200 naoružanih terorista OVK preko Plava u Albaniju. Kao ministar spoljnih poslova na svoju ruku je Americi nudio sporazum o neizručivanju njihovih vojnika međunarodnim sudovima. Sve u svemu, nema nikog pozvanijeg da odbrani Crnu Goru od bivšeg brkajlije, inače magistra Beogradskog univerziteta.
Komentari (4)

Jovana

25.05.2020. 15:09

Biće da je Milo besan zbog izgubljenih tona kokaina, pa zato besramno pljuje po Srbiji. I Srbija je učestvovala u hapšenju narko-propalica.

ekonomski analiticar

25.05.2020. 16:58

@Nisam siguran..cini mi se da sam cuo da se radi o 500 kilograma a ne 500 tona pored velike sposobnosti i ambicioznosti ipak 500 tona je prevelika kolicina za vladara duklje..Sto je mnogo mnogo je..Kada bi kojim slucajem bila tacna kolicina iz texta Monte Negro bi bio Monte Karlo sa ubjedljivo najacim standardom i primanjima po glavi stanovnika bez da se znojimo i ista radimo..