Sve prestoničke opštine poštuju preporuke, a pojedine su pojačale mere zaštite: I barijere na šalterima

A. V. V. - V. T.

četvrtak, 09. 07. 2020. u 19:00

Све престоничке општине поштују препоруке, а поједине су појачале мере заштите: И баријере на шалтерима

Palilula

Negde se službenici smenjuju zbog napora koje stvara nošenje zaštitne opreme
PRESTONIČKE opštine pridržavaju se preporučenih mera zaštite od virusa korona i dalje posluju u redovnom režimu, odnosno, nisu donele odluku da skrate radno vreme zbog povećanog broja obolelih pacijenata od kovida 19 u Beogradu.

Svi radnici moraju da nose zaštitnu opremu, a broj stranaka koje dolaze u gradske uprave kako bi obavile određeni posao je ograničen.

Na ulazima je postavljena dezobarijera, a sugrađanima se pre ulaska meri temperatura.

Međutim, ima opština koje su obezbedile dodatnu zaštitu za zaposlene koji rade na šalterima i info-pultovima, poput Zvezdare, Rakovice i Voždovca.

STRANKE SAMO SA MASKOM SUGRAĐANI koji dolaze u gradske uprave, takođe, moraju da se pridržavaju preporučenih mera zaštite od virusa korona. U opštine ne mogu da uđu bez maske na licu, ukoliko ne ugaze u postavljene dezobarijere i ako ne izmere temperaturu.

- Svi šalteri u pisarnici - šalter sali, kao i na info-pultu i prijavnici GO Zvezdara blagovremeno su obezbeđeni odgovarajućim nagradnim fiksnim barijerama od pleksiglasa, koje su ugrađene u odgovarajućim metalnim profilima - objašnjavaju, za "Novosti", iz GO Zvezdara. - Predviđeno je i striktno propisano fizičko rastojanje, distanca između stranaka od dva metra, koje je i fizički obeleženo u prostoru pisarnice. U određenom trenutku na šalteru se mogu nalaziti maksimalno dve osobe - jedna koja je na samom šalteru, a druga koja čeka na obeleženoj distanci od dva metra.

Za razliku od Zvezdare, gradske opštine Voždovac, Surčin i Palilula unutar zgrade puštaju samo po jednu stranku, dok su ostale dužne da čekaju svoj red ispred ulaza. Radno vreme svih opština je od 7.30 do 15.30, a kako su nam ispričali iz Opštine Rakovica, kod njih se radnici tokom smene smenjuju zbog napora koji im svakodnevno stvara zaštitna oprema.

Zvezdara

- Zaposleni na šalterima Gradske opštine Rakovica zbog otežanih uslova rada - nošenja maski i rukavica - smenjuju se u toku radnog vremena - naveli su za naš list iz ove lokalne samouprave.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije