Činimo sve da Beograd ne ode u karantin: Vesić o mogućim merama u prestonici

Tanjug

utorak, 07. 07. 2020. u 09:16

Чинимо све да Београд не оде у карантин: Весић о могућим мерама у престоници

Goran Vesić / Foto Tanjug

Mi sve činimo da Beograd ne ide u karantin, činimo sve da Beograd zaista izađe iz ove situacije sa zaraženim ljudima tako što će se taj broj smanjiti", rekao je Goran Vesić, zamenik gradonačelnika prestonice

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je da se čini sve da Beograd ne ode u karantin zbog velikog broja zaraženih virusom korona, ali i naveo da će morati da se primene drastičnije mere, ukoliko se situacija pogorša.

"Ne bih spekulisao sa tim da li će Beograd ići u karantin ili ne. Mi sve činimo da Beograd ne ide u karantin, činimo sve da Beograd zaista izađe iz ove situacije sa zaraženim ljudima tako što će se taj broj smanjiti", rekao je Vesić u uključenju za TV Prva.

Upitan o pisanju štampe da Beograd ide u karantin idućeg vikenda, Vesić kaže da karantina neće biti, ukoliko se budemo pridržavali svih mera zaštite i ukoliko se smanji broj zaraženih.

"Uvek postoji ta mogućnost da, ukoliko se situacija pogorša, naravno, moraćemo da primenimo drastičnije mere", rekao je zamenik gradonačelnika.

Na navode da je jedna od tih drastičnijih mera "zaključavanje" Beograda uveče od 23 sata do sedam časova ujutru, Vesić kaže da je to možda moguće samo pod uslovom da se situacija ne poboljša.

Prema njegovim rečima, umesto žurki po klubovama, sada se posle 23 sata prave privatne žurke, organizovano se iz Beograda posle 22 sata ide u Novi Sad na žurke.

Zamenik gradonačelnika je rekao da deo mlade populacije očigledno ne razume u kakvoj se opasnosti nalazi i naveo da je bio u jednoj od bolnica u kojoj je video ljude od 20 godina koji su u teškoj situaciji.

"Ne mogu da shvatim da ne mogu da razumeju da su i oni izloženi. I pored apela i dalje imate ljude koji organizuju žurke kao da se ništa ne dešava. Za takve ljude nemate drugog načina osim oštre sankcije, jer je očigledno to jedini jezik koji oni razumeju", rekao je Vesić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (6)

maniks

07.07.2020. 09:49

Zatvaranje Beograda nije dobra ideja, bilo bi bolje ponoviti utakmicu Partizan - Zvezda, pa proslavu Zvezdine penal titule i sva druga takmicenja naravno ulaz na stadione slobodn kao i sva okupljanja.

Mira Jankovic

07.07.2020. 11:43

evo mene opet zasto u Pozarevcu ne nose maske svi u zatvorenim ptostorijama. u ptodavnice ulaze jedni nose maske a vise njih ne.

Mrki

07.07.2020. 11:48

Može Njujork, Peking, Melburn a ne može Beograd? Zato ćemo svi nadrljati....

Posmatrač iz Nemačke

07.07.2020. 17:58

Činite sve a nećete da zatvorite kafane u kojima se orgija do 23 sati. Jeli vi stvarno mislite da virus "radi" tek posle 23 sati i "napada" ljude kasnije? Ovako "drugo poluvreme" pandemije biće još žešće! Srbin se može privići na red i obaveze samo strogoćom, zabranama i "debelim" kaznama, odmah, na licu mesta! Kukumačenja, moljakanja i apelovanja na svest ljudi kod nas, nažalost, ne pale! Nemačka ima 82 miliona stanovnika i dnevno se zarazi 400 ljudi. Isto kao u SRB sa 7 miliona ljudi!

Lara

08.07.2020. 08:31

Beograd treba isprazniti svi koji su iz unutrasnjosti i poslatri svojim kucama i tek onda zatvoriti Beograd. Ono sinoc je bilo uzasno te horde huligana treba razbiti i pohapsiti