Gradonačelnik Radojičić: Epidemiološka situacija dovoljan razlog za pridržavanje mera o obaveznom nošenju maski

NovostiOnline

utorak, 30. 06. 2020. u 09:52

Градоначелник Радојичић: Епидемиолошка ситуација довољан разлог за придржавање мера о обавезном ношењу маски

Foto K. Mihajlović

Epidemiološka situacija u Beogradu je takva da je prethodnih dana povećan broj zaraženih, posebno mladih ljudi
Epidemiološka situacija u Beogradu je takva da je prethodnih dana povećan broj zaraženih, posebno mladih ljudi. Značajno je naglasiti da, srećom, stariji sugrađani koji su u rizičnoj grupi, sada nisu u ovoj kategoriji kod koje se beleži povećanje broja inficiranih – izjavio je gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić za TV Pink.


On je podsetio da su se juče vodili razgovori i na republičkom Kriznom štabu i na gradskom Štabu za vanredne situacije o trenutnoj epidemiološkoj situaciji i merama koje treba uvesti u ovoj fazi.


– Saglasili smo se oko toga da je potrebno nositi maske u javnom prevozu i zatvorenom prostoru, dakle u kafićima, restoranima, tržnim centrima i drugim objektima – naveo je Radojičić i dodao da će se na tim mestima sprovesti detaljnija kontrola.


On je naglasio da je u ovom trenutku najvažnije podizati svest građana o značaju nošenja maski i intenzivno kontrolisati poštovanje ove mere.


– Kao hirurg koji ceo život nosi masku, razumem koliko to može da bude neprijatno, ali ukoliko želimo da zaštitimo sebe i druge, ova mera je neophodna – rekao je Radojičić.


On je dodao da i dalje postoji ozbiljan rizik od ovog virusa, što je dovoljan razlog da ponovo nosimo maske.


(Beoinfo)