Na računu nula W: Građani zbunjeni obračunom za struju

M. S.

četvrtak, 30. 04. 2020. u 08:51

На рачуну нула W: Грађани збуњени обрачуном за струју

Jedan od spornih računa

Pojedinim sugrađanima EPS poslao uplatnice bez utroška. EPS: Poslaćemo korigovane iznose i novi rok za plaćanje

POJEDINI Beograđani su za prethodni mesec dobili račune za utrošak struje u martu u iznosu od - nula dinara. U EPS uveravaju da će korisnicima kojima nisu obračunati kilovati, biti korigovani računi.


Redakciji "Novosti" javljali su se stanari prestoničkih zgrada koji su bili iznenađeni kada su ugledali "nulu" na uredno otkucanom računu. Ovo naravno, ne znači da nemaju potrošnju za mart, ali su se pitali da li su strujomeri uopšte očitani.


- Celoj našoj zgradi stigli su računi za iznosom nula dinara - kaže sugrađanka iz zgrade u Ulici Dragoslava Srejovića 74R u Mirijevu. - Pošto nisam želela da mi se troškovi nagomilaju, jer znam da sam kilovate trošila, uplatila sam prosek iznosa koji mi uobičajeno stiže. Moram da naglasim da se brojila nalaze odmah na ulazu i da su bila dostupna za očitavanje.


Kako objašnjavaju u EPS, upoznati su sa situacijom u kojoj su se našli pojedini sugrađani i uveravaju da će izdati nove račune.


- Stanari zgrade u Ulici Dragoslava Srejovića 74R, u Mirijevu koji su dobili račune sa potrošnjom od nula kilovata dobiće nove, korigovane račune i ni na koji način neće biti oštećeni - navode u EPS. - Već su preduzeti svi potrebni koraci da se uradi korekcija računa za mart uz novi rok za plaćanje.


OČITAVANjE STANjA NA BROJILU


POJEDINE građane ovakva situacija dovela je u dilemu da li je trebalo da sami očitaju svoja brojila i pošalju nadležnima. Međutim, kako su ranije objasnili u EPS, sva brojila koja su dostupna, računajući ona u stambenim zgradama, i dalje očitavaju njihovi radnici na terenu. Molba da upišu stanje na brojilima i pošalju elektrodistribuciji važila je za porodične kuće kako ne bi dolazilo do kontakta zaposlenih i ukućana.Komentari (9)

Wertz

02.05.2020. 13:35

@Mika - Пријатељу, пријављивање потрошње НИЈЕ обавеза (нити посао) потрошача.

Jovana

30.04.2020. 11:07

Nekome 0w a nekome skinu od plate da naplate racun i ponovo ista suma novca na racunu,samo se dodaje.Pa covek ne moze da zaradi samo za struju.

Ружа Румена

30.04.2020. 11:36

И за потрошњу од 0 ватчасова рачун није никад нула динара - постоје намети који се плаћају без обзира на потрошњу.

Tina

30.04.2020. 11:40

Trebali su odmah da stave 100 evra u dinarskoj protivvrednosti pa da nam odmah bude jasno!

Zoran

30.04.2020. 11:59

Na računu može da bude 0 (nula) kWh (kilovat-sati) za električnu energiju, a ne W (Watt) za snagu... Molim vas, pitajte đake iz 5-6 razreda osnovne škole!

Nensi

01.05.2020. 00:49

Racun nije 0 dinara, vec oko 900 dinara, dok je iskazana potrosnja 0 KW . Obracunata je angazovana snaga I troskovi distribucije sa akcizom i porezom kao I tv pretplata.13

Чика Мика

02.05.2020. 13:32

Село Врба, СО Краљево: појединим домаћинствима већ пола године стижу рачуни од ЕПС-а са "утрошком" од НУЛА киловата. Бунили се, звали више пута дистрибуцију у Краљеву, и - ником ништа. Монополисти се најупорније не мешају у свој посао, а када нам буде једног дана стигао "збирни" рачун... биће ту свега и свачега.