Krnjača dobija kanalizaciju: Priključak 1.000 dinara mesečno

S. V.

24. 02. 2020. u 10:13

Крњача добија канализацију: Прикључак 1.000 динара месечно

PLAN Tim geodeta i projektanata obići će domove na levoj obali Dunava/Foto P. Milovanović

Sugrađani plaćaju 60.978 dinara za ugradnju budućeg sistema u 60 rata na pet godina
NA 10.000 adresa stanovnika leve obale Dunava, zamenik gradonačelnika Goran Vesić poslao je dokument u kojem je objašnjena procedura izgradnje kanalizacije i priključenja na kanalizacionu mrežu u Krnjači. Kako se navodi, jedina obaveza građana biće plaćanje naknade za priključenje u iznosu od 60.978 dinara po domaćinstvu, i to u 60 rata na pet godina.

U Proceduri koji su potpisali Goran Vesić i predsednik GO Palilula Aleksandar Jovičić, navodi se da će biti izgrađeno 90 kilometara kanalizacione mreže u Krnjači, šest kilometara kanalizacionih kolektora, kanalizaciona crpna stanica u Krnjači koja prepumpava otpadne vode. Takođe, biće izgrađeno i postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda pre nego budu ispuštene u Dunav.


- Potrebno je prikupiti podatke iz katastra nepokretnosti, podatke o objektu i druge kojima dokazujete da ste vlasnici objekta i korisnici mreže vodosnabdevanja i kanalizacije - piše u Proceduri. - Popunjene zahteve predaćete Službi tehničke dokumentacije JKP "Beogradski vodovod i kanalizacija" u Kneza Miloša 27.

Kako bi se prikupile informacije za projektovanje, tim geodeta i projektanata obići će domove na levoj obali Dunava i uzeti podatke o položaju septičkih jama i ispusta kanalizacije na svakoj parceli. Za svaki objekat definisanje položaj graničnog revizionog šahta.


Inače, Grad Beograd i Evropska investiciona banka u oktobru prošle godine potpisali su Ugovor o kreditiranju i zajedničkom finansiranju ovog projekta čija je vrednost 80 miliona evra, od čega kredit iznosi 35 miliona evra.


Pročitajte i: Neće da dovrši stan iz - inata: Mira godinama čeka da investitor osposobi prostor u Borči


- Kao što je i obećao predsednik Aleksandar Vučić, gradiće se kanalizacija na levoj obali Dunava. Mi naša obećanja ispunjavamo. Hvala vam na podršci koju nam pružate. Mi ćemo raditi još snažnije kako bismo vam obezbedili najbolje uslove za život - napisao je Vesić na "fejsbuku".


NAKNADNO PRIJAVLjIVANjE BIĆE SKUPLjE

KAKO se navodi, naknadna priključenja na kanalizacionu mrežu, pošto projekat bude završen, neće biti moguća po sadašnjim uslovima.

- Ova ponuda Grada važi samo do početka realizacije projekta. Oni građani koji ne budu ušli u ovaj projekat, moraće sami da finansiraju izgradnju graničnog šahta, njegovo povezivanje na uličnu mrežu kao i zatvaranje septičke jame - glasi poslednja stavka u Proceduri.
Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (6)

zdenko

24.02.2020. 11:41

Molim vas da se raspitate kad ce kanalizacija biti uradjena u Zaklopaci (opstina Grocka). Smrad septickih jama je neizdrziv.Unapred hvala

Дословно сте толико "добри", да вас човек пожели својим најгорим непријатељима

24.02.2020. 17:44

Остаје нејасно, за шта сте тачно пре пар месеци узели 35 милона евра кредита од "EIB за изградњу канализационе мреже", ако грађанима наплаћујете по 500 евра по прикључку , и то унапред пре почетка било чега ?

DzSvetac

25.02.2020. 09:21

@Дословно сте толико "добри", да вас човек пожели својим најгорим непријатељима - па пошто си толико начитан , да ти кажем да иначе прикључак са грађевинским радовима изађе више од 2000е...тако да је ово супер цена , ко не уђе у програм ,после ће сам да плаћа уређењ и копање и зидање ...или имаш толико лепе очи да на њихову лепоту добијаш све !!!

Slobodanks

25.02.2020. 13:39

@Дословно сте толико "добри", да вас човек пожели својим најгорим непријатељима - A kad će u Borci kanalizacija

DanE

25.02.2020. 15:30

Ovo je dobra ideja....Jedna od retkih sadasnje vlasti!Bilo bi lepo da na isti nacin urade i na drugim mestima u Srbiji!Naravno pod istim uslovima...Mada cisto sumnjam!!!Nazalost ☹☹☹