U REKONSTRUKCIJU Zemunske gimnazije biće opredeljena 442 miliona dinara - najavio je u ponedeljak gradonačelnik dr Zoran Radojičić na proslavi školske slave.


On je rekao da je pri kraju tender za rekonstrukciju zgrade i naglasio da će izvođači radova imati zadatak da za 300 dana obave taj posao. Ova čuvena škola za 140 godina nije nijednom obnavljana.


Radojičić je podsetio da je Grad Sekretarijatu za obrazovanje i dečju zaštitu opredelio 25 milijardi dinara, od kojih će 25 miliona biti za stipendije, a 13,5 miliona za nagrade đacima generacije.


Obeležavanju školske slave u Zemunskoj gimnaziji prisustvovali su i gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak, predsednik Opštine Zemun Dejan Matić i direktor Zemunske gimnazije Miloš Bjelanović.


Pročitajte i:  Hipoteka na vešernicu: Tri godine od uvođenja Zakona o stanovanju nekoliko banaka u prestonici nudi kredite stambenim zajednicama


Školskoj slavi u Trećoj beogradskoj gimnaziji prisustvovao je zamenik gradonačelnika Goran Vesić, dok je u Sportskoj gimnaziji bio predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević.