Stravičan požar na Novom Beogradu: Izgoreo splav na Savi, nema povređenih (FOTO/ VIDEO)

Novosti Online/ S. VIDAČKOVIĆ

20. 01. 2020. u 17:52

Splav "Cunami", koji se nalazi na Savskom keju u novobeogradskom Bloku 44, u potpunosti je izgoreo u požaru

Стравичан пожар на Новом Београду: Изгорео сплав на Сави, нема повређених (ФОТО/ ВИДЕО)

Foto N.Skenderija

SPLAV "Cunami", koji se nalazi na Savskom keju u novobeogradskom Bloku 44, u potpunosti je izgoreo u požaru koji je buknuo u ponedeljak oko 17.20. Povređenih, srećom, nije bilo, ali je vatra napravila veliku materijalnu štetu na ovom objektu.

Uzrok požara koji je ugljenisao oko 500 kvadrata još nije poznat, a sa vatrenom stihijom sinoć se, više od dva časa, borio 31 pripadnik vatrogasne brigade, sa devet vozila. Takođe, bila je angažovana i posada vatrogasno-spasilačkog broda, koji je gasio plamen sa vode.

- Pripadnici sektora za vanredne situacije lokalizovali su požar koji je izbio na splavu "Cunami" na Savskom keju, i tom prilikom nije bilo povređenih - saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova. - Tokom izbijanja požara nije se dogodila eksplozija.

U trenutku izbijanja požara na splavu nije bilo nikoga. Prema nezvaničnim informacijama, pretpostavlja se da su neispravne instalacije izazvale ovaj incident. Brzom reakcijom, vatrogasci su sprečili da se buktinja proširi i na okolne plutajuće objekte.Vatrogascima je posao dodatno otežavao mrak i činjenica da je splav napravljen od lako zapaljivog materijala, što je pogodovalo da se vatra brzo proširi. Kada je završeno gašenje vatre posle 20 časova, na mesto požara izašli su policijski inspektori kako bi utvrdili uzrok.

Koliko je prizor bio dramatičan, svedoči to što se požar na "Cunamiju" video iz skoro svih delova Novog Beograda. Gust dim i buktinja visoka nekoliko metara uznemirili su sugrađane koji su ovaj prizor zabeležili mobilnim telefonima, a fotografije podelili na društvenim mrežama.

Inače, splav "Cunami" nije bio klasičan ugostiteljski objekat, već je bio namenjen iznajmljivanju za proslave firmi, privatne žurke, sportove na vodi...
Foto N.SkenderijaDUNAV

U FEBRUARU prošle godine slična situacija dogodila se i na Dorćolu. Tada se zapalio jedan od splavova na Dunavskom keju, nedaleko od Sportskog centra "Milan Gale Muškatirović". Povređenih, srećom, nije bilo.


Foto N.Skenderija
Foto N.Skenderija

— #NeDamKej (@nedamkej) January 20, 2020


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (9)

Bonaparta

20.01.2020. 19:32

Kako je vlasnik Cunamija napravio 4 splava od 9 koliko ih ima jedan do drugog da jedva ruku možeš da provučeš između objekata dobro je da nisu sva 4 izgorela. Posebna je priča da šetači i ljubitelji Save ne mogu od ovih objekata na dva pa i na tri sprata Savu ni da vide. Vreme je da neko ove bespravne objekte skloni odavde.

Gale

20.01.2020. 21:40

80 tih godina je moglo sa se uziva na setalistu , pored vode i bilo je mnogo lepse i prirodnije dok te barake nisu privezali za obalu i zatvorili ceo pogled na Savu. Ja ne znam ko je sve to odobrio i za koliko para?!Te splavove pod hitno treba razmontirai , a prvo sto je sve to nebezbedno sklepano. Odakle im prikljucak vode na splavu, struje? Ko je to sve legalizovao???

J...5

22.01.2020. 19:06

@Nikola - Sta da se renovira i naplati osiguranju kada nema uslove za osiguranje, konstruktivno ne ispunjava uslove za registraciju splava a kamoli za osiguranje, izgorela su sva 4 splava jer je razmak izmenju njih 0,5m.. propisi nalazu 10-15m... unistili su savski kej sa splavovima, kej je namenjen da ljudi setaju pored vode i uzivaju a ne da se duz celog keja postave splavovi i da mi gledamo u splavove.