Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić obišao je danas mališane na Univerzitetskoj dečjoj klinici "Tiršova" i podelio im novogodišnje paketiće.


"Moja glavna želja za 2020. godinu je da počnemo da gradimo Tiršovu 2. I duboko verujem da će ta želja da se ostvari u narednom periodu", rekao je Radojičić novinarima nakon obilaska klinike.


Radojičić je kliniku obišao sa predsednicom i osnivačem zadužbine "Momo Kapor", Ljiljanom Kapor sa kojom je dogovorio da Kaporova umetnička dela krase kliniku kako bi deci boravak bio što prijatniji.


"U narednom periodu ćemo izabrati umetničke slike i knjige Mome Kapora. Razgovarali smo o tome da taj njegov duh prenesemo na kliniku kroz njegova dela", rekao je Radojičić.


On je dodao da je kliniku prvi put posetio kao gradonačelnik i da je želeo da deci ulepša novogodišnje praznike, jer mu je kao lekaru jasno šta za pacijente znači kada 31. decembra svi odu i kada ostanu ugašena svetla.


"Svoj bolesnoj deci koja se leče u Tiršovoj, ali i u drugim klinikama želim što bže ozdravljenje i srećnu Novu godinu kao i svim Beograđanima", poručio je Radojičić.