Policija na tragu napadaču sa Voždovca: Mladić elektrošokerom napao trećaka u blizini škole

S. VIDAČKOVIĆ

sreda, 25. 12. 2019. u 11:39

Полиција на трагу нападачу са Вождовца: Младић електрошокером напао трећака у близини школе

Zgrada OŠ "Filip Filipović" / Foto I. Marinković

Potvrđen incident u blizini Osnovne škole "Filip Filipović" na Voždovcu. Mladić star dvadesetak godina presreo dečaka na putu kući i pokušao da ga povredi, ali je ovaj pobegao

MLADIĆ star dvadesetak godina napao je elektrošokerom učenika trećeg razreda OŠ "Filip Filipović" na Voždovcu, kada se mališan vraćao sa nastave. Incident se dogodio prošle srede u popodnevnim časovima, u jednoj od ulica nedaleko od osmoletke.

Kako saznaju "Novosti", kada su mu se oko 16.00 završili časovi, devetogodišnji dečak uputio se pešice kući uobičajenom trasom. Zasad neidentifikovani mladić sreo je trećaka u jednoj od neosvetljenih ulica, uvukao ga u hol zgrade gde ga je napao elektrošokerom. Srećom, dete je uspelo da se oslobodi i pobegne, zadobivši lakšu opekotinu od električnog aparata.


PROČITAJTE JOŠ: Za tri minuta u tri udesa oborena tri pešaka

Direktor OŠ "Filip Filipović" Milan Luković, potvrdio nam je da se incident dogodio, te da su roditelji đaka o celom slučaju obavestili policiju. Luković ističe da se incident dogodio van dvorišta škole, ali da su preduzeli sve bezbednosne mere jer je reč o njihovom učeniku.

- Srećom, nije bilo fizičkog obračuna - kaže, za "Novosti", direktor Luković. - Roditelji su nam rekli šta se dogodilo, vodili su dete kod lekara. Znamo da je policija bila na terenu i da su na tragu napadaču. Ističem da je nemoguće da se takav napad dogodi u krugu škole, jer je naša obrazovna ustanova opremljena sa više od 30 kamera, i da je svaki kutak dvorišta osvetljen. Dečak se vratio na nastavu, razgovarao sam sa njegovom učiteljicom, veseo je i dobro raspoložen, što znači da ga taj nasrtaj, na svu sreću, nije uznemirio niti ostavio neke traumatične posledice.

Prema nezvaničnim informacijama, napadač je, navodno, nekoliko dana pre incidenta, pokušao da stupi u kontakt sa mališanom. Nekoliko puta ga je sreo na putu ka školi, javio mu se: "Gde si brate" i pružio mu ruku. Mladić je, inače, poznat kao "sumnjiv momak iz kraja".

Direktor Milan Luković


POLICAJCI U CIVILU

TIM za bezbednost OŠ "Filip Filipović" održao je sastanak odmah po dobijanju informacija o ovom nemilom događaju. Kako nam je rekao direktor Luković, pojačane su mere bezbednosti i oko škole, gde sada na bezbednost pazi i nekoliko policajaca u civilu.