Radojičić: Od sutra vozom iz Lazarevca i Barajeva do centra

Tanjug

14. 12. 2019. u 13:39

Радојичић: Од сутра возом из Лазаревца и Барајева до центра

Foto I. Marinković

Novi uspeh u sve boljem povezivanju beogradskih opština omogućiće građanima Lazarevca i Barajeva da od sutra imaju direktnu i brzu vezu sa centrom grada
Novi uspeh u sve boljem povezivanju beogradskih opština omogućiće građanima Lazarevca i Barajeva da od sutra imaju direktnu i brzu vezu sa centrom grada, kroz dve nove linije BG voza, izjavio je gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić.

Nakon što smo 1. septembra uveli liniju do Mladenovca, nastavljamo sa umrežavanjem prigradskih opština i gradskog jezgra, rekao je gradonačelnik.

Radojičić je naveo da će jedna linija saobraćati na relaciji Lazarevac-Ovča-Lazarevac, a druga na liniji Lazarevac-Resnik-Lazarevac.

Istovremeno, saopštio je Beoinfo, biće uvedena i probna kružna autobuska linija, koja će povezivati železničku i autobusku stanicu, a red vožnje biće usklađen sa polascima i dolascima BG voza.

Iz ličnog iskustva znam koliko je uvođenje ove linije značajno za sve stanovnike Lazarevca koji rade ili studiraju u centru Beograda. Samo u jednom pravcu, oni će moći da uštede skoro 15-20 minuta, odnosno i do 40 minuta dnevno, kaže Radojičić, dodajući da direktna linija podrazumeva i veći komfor.

"Mnogo puta sam, pogotovo u studentskim danima, putovao na relaciji Lazarevac-Beograd. Tokom novogodišnjih praznika, to je podrazumevalo i velike gužve. Zbog toga mi je posebno drago što za vreme mog mandata uvodimo upravo ovu liniju", rekao je Radojičić.

Gradonačelnik dr Zoran Radojičić Foto K. Mihajlović

Zahvalan sam, ističe on, svim saradnicima angažovanim na ovom zadatku, kao i „Železnicama Srbije” i Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture sa kojima radimo na projektu proširenja kapaciteta BG voza.

"Uveren sam da jačamo osećaj pripadnosti građana našoj metropoli kroz sve brojnije i brže veze svih opština unutar Beograda, na putu ka najvišem cilju koji smo sebi zadali u razvoju gradskog transporta: beogradskom metrou", zaključio je Radojičić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

singidunum

14.12.2019. 18:01

Neka mesta oko Beograda su toliko udaljena da me nebi cudilo ni da ima avionski saobracaj do centra. Mozda sam stari beogradjanin pa mi to smeta ali ne moraju sva okolna sela da budu "Beograd" i njihovi stanovnici "beogradjani"