DOK na stanicama desetine sugrađana strpljivo čekaju autobuse na liniji 101, koji od Padinske skele saobraćaju do Bogoslovije, vozila i vozači "se odmaraju" na parkingu groblja Zbeg. Nesvakidašnju sliku, koja se sve učestalije ponavlja, zabeležila je čitateljka "Novosti", koja nam se i požalila na neredovnost linije.

- Dva autobusa u roku od 40 minuta, koliko sam bila na groblju, stajala su na parkingu, a tu im nije ni stanica ni okretnica - priča sugrađanka Sanja B. - U to vreme, moja majka čekala je 101 duže od pola sata na početnoj stanici u Skeli, jer autobusa nije bilo i dva polaska nisu održana. Inače, nema dana kad se nekoliko polazaka ne održi i da ne čekam prevoz bar pola sata.

Na kašnjenja i neodržavanje polazaka na liniji 101 putnici se žale već mesecima.


PROČITAJTE JOŠ: Takse za reklame na javnim površinama biće dosta jeftinije

- Zbog niske protočnosti saobraćaja na trasi linije 101, izazvane saobraćajnom gužvom na Pančevačkom mostu, 14. novembra autobusi na liniji 101 bili su u kašnjenju sa realizacijom planiranih polazaka. Po nalogu otpravnika, što je i evidentirano u otpravničkom raportu, autobusima je skraćena trasa linije, kod groblja Zbeg. Jedno vozilo je bilo parkirano kod groblja od 10.20 do 10.47 - kažu u Sekretarijatu za javni prevoz.

Napominju da su primetne velike saobraćajne gužve na Pančevačkom mostu u jutarnjem i popodnevnom vršnom periodu, koje dovode do odstupanja u redu vožnje.


OPOVO, DUNAVAC, VRBOVSKI

LINIJU 101 koriste i žitelji Opova, Dunavca, Vrbovskog, čiji prevoz za ta mesta kreće iz Skele. Zbog neredovnih polazaka, kasne na autobuse koji ih voze ka njihovim domovima. I tako već mesecima.