Besplatne klizaljke i ulaz: Počinje sezona na Trgu republike i drugim klizalištima

A. VOJINOVIĆ

sreda, 04. 12. 2019. u 08:21

Бесплатне клизаљке и улаз: Почиње сезона на Тргу републике и другим клизалиштима

Tokom zimskog raspusta đaci će imati mnogobrojne benefite / Foto N. Fifić

Ledena ploča na Trgu republike otvara se oko 20. decembra. "Tašmajdan" prvi čeka ljubitelje zimskog sporta

SEZONA klizanja pod otvorenim nebom počeće 14. decembra, kada će vrata za sve ljubitelje uživanja na ledu prvi otvoriti stadion "Tašmajdan", a od do 20. decembra premijerno biće postavljeno klizalište na obnovljenom Trgu republike.

Svečano otvaranje klizališta na glavnom gradskom sastajalištu biće upriličeno od 18.00 časova uz nastup pevačice Goce Tržan. Radno vreme je svakog dana od 10.00 do 22.00, od 21. decembra do Sretenja. Klizaljke su, kao i ulaz, besplatne.

Najveće prestoničko klizalište na "Tašu" biće u punom jeku do 16. februara i imaće različiti broj termina.

- Na početku, tokom decembra, radnim danima radiće u jednom večernjem terminu, a vikendom dva puta. U januaru i radnim danima i vikendom biće dva termina. Tokom februara, do 16, a za vreme zimskog raspusta svakog dana po tri termina za klizanje. Tačno satnica utvrdiće se početkom decembra - rekli su, za "Novosti", iz SC "Tašmajdan".


PROČITAJTE JOŠ: Hladni radijatori u domovima: Deo Zvezdare bez grejanja do srede

Cena pojedinačnih ulaznica je 200 dinara preko nedelje, a subotom i nedeljom koštaće 300. "Taš" je i za ovu zimu pripremio porodične karte sa popustom. Kao i prethodnih sezona, učenici osnovnih i srednjih škola, dok traje zimski raspust, moći će besplatno da uživaju u klizanju.

Kružna staza na Adi Ciganliji otvara se 22. decembra. Ljubitelji jednog od omiljenih zimskih sportova sličuge će poduprti na leđa i zadovoljno se uputiti na Savsko jezero, koje će i ove godine imati besplatno klizalište kod Kamenog grada. Za iznajmljivanje klizaljki treba izdvojiti 150 dinara, a ledeni pokrivač za posetioce biće otvoren svakog dana od 10.00 do 21.00.


DO 14 STEPENI

KLIZALIŠTA pod vedrim nebom biće otvorena ukoliko vremenski uslovi budu povoljni za postavljanje leda. Naime, hladni pokrivač može da se formira na temperaturi do 14 stepeni. Prema dugoročnoj prognozi vreme će biti pogodno za formiranje leda.