Građani će već danas na ulicama Beograda osetiti unapređenje javnog gradskog prevoza, izjavio je danas gradonačelnik prof. dr Zoran Radojičić i naglasio da je nabavka 174 nova solo autobusa kineske kompanije Higer izuzetno značajna za bolji kvalitet usluge Gradskog saobraćajnog preduzeća.


Najvažnije je da će se ovi autobusi već danas naći na ulicama Beograda i građani će, siguran sam osetiti boljitak u gradskom prevozu prestonice. Važno je i da se ne zaustavljamo na ovome – istakao je Radojičić.

On je najavio da će Grad Beograd raspisati novu nabavku za 100 zglobnih autobusa, 40 trolejbusa i 10 elektro-autobusa i podsetio da je, pored 35 miliona evra koja su uložena za nova 174 autobusa, Grad Beograd polovinom godine kupio za oko 10 miliona evra još 70 novih autobusa.

Pročitajte još: STIGLI TURSKI AUTOBUSI: Isporučeno prvih osam od 70 vozila kompanije "BMC" (FOTO)

244 nova autobusa u vrednosti od 45 miliona evra brojke su koje potvtđuju da 2019. jeste rekordna godina u istoriji Gradskog saobraćajnog preduzeća kada je reč o nabavci autobusa. Nova vozila znače pouzdaniji, udobniji prevoz. Zato ulažemo ogromna sredstva u obnavljanje voznog parka jer smo svesni da ćemo na taj način pružiti bolju i kvaliteniju uslugu našim građanima, a to nam je glavni cilj. Jednako važno je i da plaćaju gradski prevoz svi koji ga koriste. Sa kupovinom karata u gradskom prevozu i nabavkama novih vozila bliže smo rešavanju problema javnog prevoza – zaključio je Radojičić