Gradonačelnik Radojičić: Sa novim nabavkama autobusa bliže smo rešavanju problema javnog prevoza u Beogradu

Novosti Online

01. 12. 2019. u 16:01

Градоначелник Радојичић: Са новим набавкама аутобуса ближе смо решавању проблема јавног превоза у Београду

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić naglasio da je nabavka 174 nova solo autobusa kineske kompanije Higer izuzetno značajna za bolji kvalitet usluge Gradskog saobraćajnog preduzeća
Građani će već danas na ulicama Beograda osetiti unapređenje javnog gradskog prevoza, izjavio je danas gradonačelnik prof. dr Zoran Radojičić i naglasio da je nabavka 174 nova solo autobusa kineske kompanije Higer izuzetno značajna za bolji kvalitet usluge Gradskog saobraćajnog preduzeća.


– Najvažnije je da će se ovi autobusi već danas naći na ulicama Beograda i građani će, siguran sam osetiti boljitak u gradskom prevozu prestonice. Važno je i da se ne zaustavljamo na ovome – istakao je Radojičić.

On je najavio da će Grad Beograd raspisati novu nabavku za 100 zglobnih autobusa, 40 trolejbusa i 10 elektro-autobusa i podsetio da je, pored 35 miliona evra koja su uložena za nova 174 autobusa, Grad Beograd polovinom godine kupio za oko 10 miliona evra još 70 novih autobusa.

Pročitajte još: STIGLI TURSKI AUTOBUSI: Isporučeno prvih osam od 70 vozila kompanije "BMC" (FOTO)

– 244 nova autobusa u vrednosti od 45 miliona evra brojke su koje potvtđuju da 2019. jeste rekordna godina u istoriji Gradskog saobraćajnog preduzeća kada je reč o nabavci autobusa. Nova vozila znače pouzdaniji, udobniji prevoz. Zato ulažemo ogromna sredstva u obnavljanje voznog parka jer smo svesni da ćemo na taj način pružiti bolju i kvaliteniju uslugu našim građanima, a to nam je glavni cilj. Jednako važno je i da plaćaju gradski prevoz svi koji ga koriste. Sa kupovinom karata u gradskom prevozu i nabavkama novih vozila bliže smo rešavanju problema javnog prevoza – zaključio je Radojičić


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (9)

Istinomer

01.12.2019. 16:14

Dajete kinezima pare, umesto da ste podigli Ikarbus i da novac ostane u Srbiji. Stvarno ne znam da li igde postoji kvalitetniji autobus od Ikarbus modela? Šta ova vlast radi, to nigde na svetu nema.

жељко

01.12.2019. 17:34

Господине замениче градоначелника, а ко ће да вози те аутобусе?

maniks

01.12.2019. 17:59

Gradonacelnice zasto Beograd nema autobuse jednog proizvodjaca na primer Ikarbus.Ovako na sav glas i hvalospevi kad su dosli Solaris autobusi , danas nema desetak u upotrebi razlog nema delova.Sada ste uzeli Turske i Kineske.Neki Turski su vec van upotrebe zbog kvarova tako ce biti i sa Kineskim , a onda kuknjava nema delova.Razmislja li neko o ovome.

Dule

01.12.2019. 19:00

Nista vi niste resili, dali solo autobuse umesto zglobnih i to na jake linije kao sto su 43,96,105.... A te linije idu na 15 minuta i to u naselja sa preko 50000 stanovnika po naselju, ne moze da se udje u njih koliko su komforni, a jos je i pitanje ko ce da ih vozi jer svaki dan vam neko napusti Gsp. Treba malo novinari da slikaju kako ujutru od 5h krece narod da se svadja i pljuje jer ne mogu da udju u autobuse na linijama koje sam pomenuo.

Klimt - Bec

01.12.2019. 19:32

Jel su to Mercedesovi Busevi, proizvedeno u Srbiji??? Sto je obecao Precednik..

DeccaPAS

01.12.2019. 20:32

Gospodine gradonačelniče, zašto se ne pobrinete za nelegalne komunalne objekte u samom centru Beograda, koji nemaju nikakav osnov za poslovanje na tim lokacijama, još manje razloga za postojanje u samom centru Gradu. Treba da Vas je Sramota!